RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Statul are o cunoaștere limitată a consumatorului vulnerabil de energie. Situația din teren este insuficient cunoscută

În cazul consumatorilor vulnerabili și al persoanelor care încă nu sunt conectate la o formă de energie, situația lor reală, de pe teren, e insuficient cunoscută la nivelul instituțiilor statului. În acest moment ne confruntăm cu o cunoaștere limitată a evidențelor din teren, ceea ce duce la multe stereotipuri și măsuri nerealiste, a declarat Anca Sinea, vicepreședinte al Asociației Centrul pentru Studiul Democrației și coordonatorul ORSE – Observatorul Român al Sărăciei Energetice.

Lemn taiatFoto: Markusvolk | Dreamstime.com

Conform unui comunicat al organizației, de pildă, faptul că cele mai multe gospodării sărace se încălzesc cu lemne este cunoscut, dar cantitatea medie de lemne necesară în anotimpul rece, nu.

  

Acest fapt a făcut ca, în Legea consumatorului vulnerabil, acest aspect să nu fie corect reflectat în ajutorul financiar asociat gospodăriilor.

  • Consumatorul vulnerabil de energie este „persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale”, conform Legii nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Cooperarea între instituții este uneori dificilă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mircea Geoană, despre lansarea R-WIN: Problema migraţiei masive reprezintă cea mai mare provocare a României. Este nevoie să încercăm să facem ceva|VIDEO

Redacția

Guvernul va modifica normele metodologice privind transportul interurban acordat gratuit persoanelor cu handicap

Redacția

ANM: La sfarsitul lunii se depune primul strat de zapada. Cind va fi viscol

Redacția
Încarcă...