NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Statul are o cunoaștere limitată a consumatorului vulnerabil de energie. Situația din teren este insuficient cunoscută

În cazul consumatorilor vulnerabili și al persoanelor care încă nu sunt conectate la o formă de energie, situația lor reală, de pe teren, e insuficient cunoscută la nivelul instituțiilor statului. În acest moment ne confruntăm cu o cunoaștere limitată a evidențelor din teren, ceea ce duce la multe stereotipuri și măsuri nerealiste, a declarat Anca Sinea, vicepreședinte al Asociației Centrul pentru Studiul Democrației și coordonatorul ORSE – Observatorul Român al Sărăciei Energetice.

Lemn taiatFoto: Markusvolk | Dreamstime.com

Conform unui comunicat al organizației, de pildă, faptul că cele mai multe gospodării sărace se încălzesc cu lemne este cunoscut, dar cantitatea medie de lemne necesară în anotimpul rece, nu.

  

Acest fapt a făcut ca, în Legea consumatorului vulnerabil, acest aspect să nu fie corect reflectat în ajutorul financiar asociat gospodăriilor.

Advertisements
Advertisements
  • Consumatorul vulnerabil de energie este „persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale”, conform Legii nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Cooperarea între instituții este uneori dificilă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prima mostra de rocă marțiană colectată de roverul Perseverance a dispărut în mod misterios

Redacția

Xavi Pascual, antrenorul lui Dinamo, premiat după ce a câștigat toate trofeele posibile cu FC Barcelona

Redacția

LIVE Ziua 11 de război. Specialiștii sunt îngrijorați că centrala nucleară de la Zaporojie se află sub comanda rușilor/ Curtea Internațională de Justiție are luni primele audieri în dosarul deschis Rusiei/ Urmează noi runde de negocieri/ SUA vorbesc pentru prima dată despre ”crime de război” în Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site