RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași va fi primul din ţară cu un compartiment special destinat copiilor cu autism.

Consilierii județeni, reuniți în ședință de plen, au votat noua structură a unităţii medicale.

Structura prevede și înființarea, în premieră, a Compartimentului de psihiatrie pediatrică. Acesta va avea cinci paturi și va fi adresat copiilor cu patologie din spectrul autist. Acest lucru este considerat o reală necesitate deoarece, în ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinților ai căror copii au fost diagnosticați cu această patologie care de multe ori nu este tratată cu seriozitate la nivel naţional. 

De altfel, pentru înființarea acestui compartiment, care are în schemă, printre altele, un logoped și un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment răspunde nevoilor actuale ale copiilor și părinților.

Pentru prima dată în cei peste 50 de ani de funcționare, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași, pacienții pot beneficia de îngrijire medicală în toate specialitățile.

  

„Astfel, ca noutate, în spital va funcționa, pe lângă cele existente, și câte un compartiment pentru boli infecțioase, cu 15 paturi, şi pentru genetic, cu 3 paturi. Pentru monitorirzare post-transplant hepatic a fost inființat un compartiment de Chirurgie hepatobiliopancreatică. Noul compartiment chirurgical de Oftalmologie, cu 5 paturi, va deveni funcțional începând cu data de 1 noiembrie 2023, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieșeană având în vedere numărul mare de pacienți care se adresează spitalului. Medicii sunt pregătiți să preia și să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului și prematurului, precum și în cazul diverselor malformații ocular”, au precizat reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Iaşi.

Totodată, organigrama votată de consilierii județeni în ședința ordinară prevede și suplimentarea posturilor de registrator medical.

https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/copiii-cu-autism-tratati-in-sectia-de-psihiatrie-2311397.html

Related posts

Peste 90 de tone de deșeuri colectate în urma campaniei Consiliului Județean „Iași Mai Verde”

Redacția

Pașcani: 52% dintre cadrele didactice s-au vaccinat

Oana Cordoneanu

Numărul elevilor vaccinați crește semnificativ. Cîmpeanu: Am ajuns de la 100 de elevi imunizați pe zi, la 1.700

Redacția
Încarcă...