NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Numărul elevilor vaccinați crește semnificativ. Cîmpeanu: Am ajuns de la 100 de elevi imunizați pe zi, la 1.700

motivul-incredibil-pentru-care-un-barbat-a-lovit-o-asistenta-medicala-care-facea-vaccinuri-anti-covid.-„a-parut-sa-fie-socat”

Numărul elevilor vaccinați împotriva coronavirusului crește de la o săptămână la alta, a anunțat, miercuri, Ministrul Educației. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în ultima săptămână au fost imunizați anti-Covid aproximativ 12.000 de elevi. „Este un trend ascendent, semnificativ, este un progres care ne dovedeşte că aceste acțiuni nu sunt în zadar”, a continuat ministrul.

Potrivit ministrului Educației, în prima săptămână de şcoală s-au vaccinat în medie 1.000 de elevi pe zi, iar în ultima săptămână au fost vaccinaţi 1.700 de elevi pe zi.

„În săptămâna 13 – 20 septembrie, s-au vaccinat în medie 1.000 de elevi. În săptămâna 21 – 27 septembrie s-au vaccinat în medie 1.700 de elevi pe zi. Practic, în săptămâna 21 – 27 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi a crescut cu 12.000, 8.000 de elevi din categoria de vârstă 16 – 19 ani şi peste 4.000 de elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani”, a afirmat, miercuri, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul le-a mulţumit elevilor care au înţeles importanţa vaccinării.

  

„Le mulţumesc elevilor pentru înţelegerea importanţei vaccinării. Este un trend ascendent, semnificativ, este un progres care ne dovedeşte că aceste vaccinuri nu sunt în zadar, au efect. Erau puţin peste 100 de elevi pe zi, am trecut la 1.000, săptămâna trecută am avut 1.700 de elevi vaccinaţi pe zi şi aşteptăm cu nerăbdare datele pe care ni le va comunica domnul doctor Valeriu Gheorghiţă pentru săptămâna care a început ieri”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

digi24

Advertisements

Related posts

Primul vaccin anti-COVID-19 din Occident care ajunge la o eficiență de 90% după testarea la scară largă

Redacția

Arhiepiscopul Casian: Lăsaţi, fraţilor, interpretările! Știu mai bine medicii ce e vaccinul, n-am auzit medic să se vaccineze cu moarte

Redacția

O veste bună: aviz ANT pentru transplant de măduvă şi la Iaşi

Redacția
Încarcă...