RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sinuciderea veteranilor britanici după retragerea din Afganistan – ministrul care a făcut afirmația își cere scuze pentru că a dat o informație falsă

Ministrul britanic adjunct al apărării, James Heappey și-a cerut scuze la BBC după ce a spus în mod eronat că un veteran britanic afgan și-a luat viața în urma evenimentelor din Afganistan din august 2021. El declarase la Sky News că se simte profund afectat după ce a aflat că un soldat care a servit în Afganistan și-a luat viața.

Dar după numai câteva minute, el și-a corectat afirmația la BBC că transmisia ar putea fi inexactă. Ministerul Apărării a declarat că analizează relatarea despre de crede că este neadevărată.

Confuzia a început atunci când ministrul Heappey a apărut luni dimineață pe Sky News și a vorbit despre sănătatea mintală a veteranilor din Marea Britanie, spunând că militarii au fost extrem de afectați de retragerea trupelor britanice și americane din Afganistan și de preluarea ulterioară a puterii de către talibani.

foto: captură video BBC

  

Am înțeles că în ultimele zile au existat oameni care și-au luat viața„, a spus el la Sky News. “Cu siguranță o persoană care și-a luat viața care a făcut-o din cauza sentimentelor sale ca o consecință a retragerii.” a adăugat el.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal

Redacția

Peste 67.000 de turişti au vizitat în 2023 cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, unul dintre monumentele UNESCO și principal punct de atracție în Hunedoara

Redacția

Cum evoluează negocierile din Coaliție privind lista comună pentru europarlamentare

Redacția
Încarcă...