RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sfânta Maria Mică – prima sărbătoare din noul an bisericesc

Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, cum este cunoscută în popor, este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini ortodocși. De altfel, ea anunță începerea unui noi an bisericesc, și este cea mai mare sărbătoare a toamnei. În această zi, dis de dimineață, credincioșii merg la biserică, unde ascultă slujba și se închină la icoana Maicii Domnului.

 

 

  

În credința populară, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, startul muncilor la câmp și momentul în care toamna se face simțită.

De Sfânta Maria Mică, nu se coase și nu se spală, iar bărbații nu au voie să meșterească în gospodărie. Totodată, se spune că în această zi, rugăciunile celor care vor să aibă un copil sunt mai ascultate ca oricând. 

Tot astăzi sunt sărbătoriți cei care poartă numele de Maria, Mariana, Marinela, Marian, Marin, precum și alte derivate.Numele de Maria provine din ebraică și înseamnă cea iubită, cea îndrăgită.

Related posts

Bătaie pe osemintele lui Al. Ioan Cuza. Sătenii din Ruginoasa i-au scris preşedintelui pentru a recupera de la Iaşi osemintele domnitorului

Redacția

Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a trecut de Parlament. Amenzi de până la 200.000 de lei pentru instigare la hărțuire

Redacția

Protest Declic față de scandaloasele legi ale siguranței naționale

Redacția
Încarcă...