NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Serviciul de apă și canalizare a fost scumpit cu 50% față de luna iunie a anului 2014, însă ApaVital S.A. nu a făcut nicio investiție în cartierul Aerodrom!

 

Cartierul Aerodrom, deși se află într-o zonă centrală a municipiului Pașcani, iar impozitarea proprietăților este pe măsură, pare a fi blestemat. De ani de zile, politicienii zilei promit că vor fi efectuate lucrări de montare a rețelelor de canalizare și distribuție cu apă, iar străzile vor fi asfaltate.

  

 

În primăvara anului 2016, primarul Dumitru Pantazi descindea împreună cu o armată de ingineri de la ApaVital S.A. pentru a asigura cetățenii că din fonduri europene se vor efectua lucrările pentru modernizarea și extinderea rețelelor de canalizare și apă, iar mai apoi se vor asfalta străzile. De atunci au trecut 3 ani și jumătate, iar situația a rămas, din păcate, neschimbată pentru cetățenii acelui cartier.

Atunci când ApaVital S.A., prin vocea șefilor ei, curta aleșii locali pentru a delega serviciul de apă și canalizare către această societate, promisiunile curgeau, iar cetățenii erau asigurați că până la implementarea fondurilor europene se vor face investiții din banii societății.

„Dacă lucrurile merg bine și nu sunt contestații, din toamna viitoare  trebuie să încep lucrările din fonduri europene”, spunea în primăvara anului 2014, directorul Ion Toma.

„Acest termen se referă la lucrările ce se vor executa din fonduri  europene. Pentru lucrările executate din fonduri proprii, încep imediat”,  l-a completat Mihai Doruș, directorul tehnic al ApaVital S.A.

Promisiunile s-au uitat însă, iar lucrările nu s-au mai executat: nici cele din fonduri europene și nici acelea din fonduri proprii. În schimb, când a venit vorba de prețul apei, pășcănenii au avut de suferit din nou. În loc de 4,32 de lei pe metru cub de apă livrată și canalizată, cât plăteau la Prest Serv Apa S.A., au ajuns să plătească acum cu aproximativ 50% mai mult, adică 6,52 de lei pentru aceeași cantitate de apă livrată și canalizată.

Comparația a fost făcută la prețurile fără TVA, întrucât această taxă a fost modificată de mai multe ori și oricum ea se virează către bugetul național.

Advertisements

Related posts

Luna mai, în topul celor mai ploioase luni din 1961 până în prezent

Redacția

Pantazi a demonstrat fără să vrea că se pot investi bani publici pe domeniul privat. Între 2007 și 2008 municipalitatea a plătit pierderile de apă ale cetățenilor de la bloc!

Răzvan Grecu

Barajul de la Lunca Pașcani va fi vizitat în luna mai de primul ministru, Victor Ponta

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site