RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii în ședință pentru a debloca situația de la Eco Salubritate. Primăria își plătește din datorii!

 

Consiliul Local este convocat vineri, 20 septembrie, în ședință de îndată pentru a aloca o sumă de 600.000 lei pentru societatea Eco Salubritate SA. Banii vor ajunge în contul operatorului de salubritate, în urma unei rectificări bugetare.

  

 Primăria Pașcani datorează celor de la Eco Salubritate peste 800.000 lei, pentru activitatea de colectare și transport a deșeurilor la depozitul ecologic de la Țuțora, potrivit informațiilor oferite de Leonard Ursu, directorul societății. Amenințarea că începând de astăzi nu va mai fi ridicat gunoiul menajer din zona de blocuri și case, cu excepția instituțiilor publice, l-au determinat pe primarul Dumitru Pantazi să reacționeze.  

Pe ordinea de zi a ședinței de îndată, se regăsește un proiect prin care este propusă rectificarea bugetului cu suma de 600.000 lei.

“Activitatea de colectare a deșurilor nu va fi sistată. Vineri este programată o ședință în care se va propune alocarea de fonduri pentru această societate, din taxa de salubrizare încasată”, a spus Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Directorul de la Eco Salubritate susține că dacă acești bani vor intra în cont, nu vor fi probleme. De mâine se va face fracționat și plata salariilor către angajați.

Leonard Ursu a arătat ieri, într-o adresă trimisă consilierilor, că are datorii de peste 700.000 lei către Salubris SA și alți 214.000 lei către firma care asigură transportă gunoiului la Depozitul Ecologic. El susține că dacă ar fi încasat banii pentru activitatea desfășurată, nu ajungea în această situație.

  

 

               

 

Related posts

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani

Redacția

Pas spre normalitate pentru zeci de familii din cartierul Aerodrom! Vor putea cumpăra terenurile unde și-au ridicat case

Marius Parteni

Primăria Pașcani organizează dezbatere publică pe marginea proiectului de buget și a listei de investiții pe anul 2022

Marius Parteni
Încarcă...