NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Senat: Alimentarea cu apă nu poate fi oprită, din cauza restanțierilor, celor care-și achită facturile


Utilizatorii care îşi plătesc facturile de apă şi canalizare nu pot fi debranşaţi, din cauza restanţierilor, de la reţelele publice de distribuţie a apei, a decis, luni, plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, iniţiată de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 79 de voturi pentru, 33 împotrivă şi 4 abţineri.

Potrivit raportului Comisiei pentru administraţie, însuşit de plen, Legea a fost completată cu prevederea potrivit căreia „operatorii nu au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare acelor utilizatori din imobilele condominiale care achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor furnizare-prestare aflaţi în imobilele condominiale pentru care nu există modalitatea tehnică de debranşare individuală, vor fi recuperate în instanţă”.

  

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

sursa ziarulevenimentul.ro

 

Advertisements

Related posts

ANM a făcut anunțul oficial: ce vreme ne așteaptă de Paște și de 1 Mai

Redacția

Băiatul de 19 ani dispărut în mare, la Costineşti, a murit

Redacția

A venit iarna: Informare meteo de vreme rece, ninsori, polei și vânt puternic, până marți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site