RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Semnal de alarmă transmis din Germania. Supermarket-uri celebre vând carne de pui contaminată cu bacterii periculoase

Potrivit unui studiu, jumătate din carnea de pui vândută în supermarketurile de tip discount din Germania este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, care reprezintă un pericol major pentru sănătate. Rezultatele indică faptul că antibioticele sunt folosite în exces la crescătoriile avicole industriale, potrivit Deutsche Welle.

 

  

Organizaţia de mediu şi de protecţie a consumatorilor Germanwatch a spus despre rezultatele studiului, marţi, ca arată „o rată alarmant de mare de rezistenţă la antibiotice”, care demonstrează că folosirea excesivă a antibioticelor în producţia industrială de pui pune în pericol sănătatea oamenilor.

Ministrul federal al Agriculturii a spus despre studiu că „sugerează că prea multe antibiotice sunt folosite în industria avicolă“. Medicamentele împotriva bacteriilor au devenit mai puţin eficiente din cauza folosirii în exces la oameni şi animale, bacteriile adaptându-se şi evoluând.

O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente, iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.

Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania.

Experţii spun că bacteriile mor atunci când puiul este gătit, dar oamenii se pot îmbolnăvi şi chiar pot muri dacă există o contaminare încrucişată cu alte alimente care nu sunt gătite, spre exemplu pe un tocător.

Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri. Oamenii de ştiinţă cred, în ambele cazuri, de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor.

Antibioticele de rezervă sunt medicamente de a patra şi a cincea generaţie folosite ca ultimă soluție pentru a lupta împotriva super-bacteriilor rezistente la antibioticele tradiționale.

 sursa www.infostiri.net

Related posts

Variantă pentru deschiderea restaurantelor: cei care refuză vaccinarea sau testele să stea pe terasă. Ceilalți, și la interior

Redacția

Problemele noilor propuneri de sprijin pentru facturi: consumatorii s-ar putea trezi cu regularizări usturătoare / Plafonări pentru unii clienți, nimic pentru alții / Marea industrie ar putea falimenta

Redacția

Ouăle s-au scumpit mai mult în România decât în UE în 2022

Redacția
Încarcă...