NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șefii Primăriei propun, consilierii votează fără să întrebe: Investiții abandonate pentru studii, proiecte, licențe și un grup sanitar

Consilierii locali au votat la foc automat în ședința Consiliului Local de ieri rectificarea bugetară propusă de șefii Primăriei Pașcani.   

Nimeni nu a avut mai nimic de spus pe marginea unor miliarde care au luat altă destinație față de cea aprobată inițial la momentul votării proiectului de Buget Venituri și Cheltuieli pentru anul 2014.

În mare parte administrația Pantazi a renunțat la investiții în unele obiective pentru a crea rezerve financiare cu care să fie achitate o serie de studii și proiecte.   

De la obiectivul “Realizare Strategie de Dezvoltare a Municipiului”, pentru care în bugetul de venituri și cheltuieli  era prinsă suma de 140.000 lei, a fost retrasă suma de 25.000 lei. Cu acești bani își propune să achiziționeze licențe de programe, întrucât o parte din cele existente în Primărie au expirat.

Din suma de 250.000 lei care a fost alocată pentru lucrări de reabilitare la școala Blăgești a fost retrasă suma de 100.000 de lei, iar diferența a fost atribuită pentru lucrări de realizare a unui grup sanitar în incinta unității de învățământ.

Aproximativ 200.000 lei vor fi investiți în lucrări de extindere a rețelelor de gaz pe străzile Moldovei și Amurgului. Acești bani provin din sumele alocate pentru școala Blăgești (100.000 lei) și sediul Biblioteca Municipală (100.000 lei). De altfel, pentru realizarea servicii de proiectare la viitorul sediu al bibliotecii vor fi cheltuiți alți 100.000 lei.

Suma de 200.000 de lei cu care Primăria intenționa la începutul acestui an să pornească licitația pentru realizarea malului lacului Peștișorul va fi cheltuită pe studii și proiecte. După ce ele vor fi realizate, se va încerca să se obțină finanțare guvernamentală pentru străzile Grădiniței și Gării. Conform celor spuse  de directorul economic Angelica Labonțu în ședința Comisiei Economice, vor mai fi realizate o serie de studii pentru alte străzi.

De asemenea, banii alocați continuării lucrărilor la strada Calea Romanului, în jur de 400.000 lei, au fost redirecționați către investiția de la strada Unirii. Administratorul public Gică Zanet spune că în acest caz este deschis un proces, iar după ce instanța se va pronunța trebuie recepționate lucrările actuale, iar ulterior  organizată o nouă licitație pentru desemnarea unui executant.         

   Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pantazi mai important ca Orban! A primit doar avertisment pentru că nu a purtat mască la dezbaterea pe tema investițiilor în rețelele de apă

Răzvan Grecu

Salariile personalului medical Spitalului de Urgență de Pașcani nu vor scădea!

Răzvan Grecu

Bătaie de joc pe bani publici: hal de drum aprobat la Consiliul Județean Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site