RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu cerea în 2016 demisia secretarului Jitaru, iar acum spune că nu e normal să fie schimbată, pentru că are o experiență de „10 ani”!

Interesele politice de moment schimbă radical, de la an la an, opiniile politicienilor pe anumite subiecte. Este și cazul consilierului local Sorin Olariu, de la PMP. Acesta consideră acum, că secretarul general al Primăriei Municipiului Pașcani, Irina Jitaru, nu trebuie schimbat, deși în anul 2016 îi cerea în mod radical să demisioneze.

Suținerea de care beneficiază în acest moment Irina Jitaru, în contextul scandalului fraudării concursurilor din Primărie, vine în situația în care Sorin Olariu se află într-o alianță cu PSD, moment complet diferit de anul 2016, când Olariu era în alianță cu liberalii.

Consilierul PMP a declarat într-o emisiune televizată, că secretarul Irina Jitaru are experință de 10 ani, deși aceasta are o vechime pe această funcție de 5 ani și jumătate. Olariu consideră că un jurnalist pune presiune pe primar să schimbe secretarul și că va dezvălui numele acestuia, dacă mâna sa va fi forțată. În aceeași intervenție televizată, Olariu a mai susținut în mod eronat că Jitaru este angajata Prefecturii, deși aceasta este angajata Primăriei și este evaluată conform legii de o comisie formată din consilieri locali și primar.

„Și într-adevăr cum spunea și doamna Nedelcu, este într-adevăr o miză, am și eu informațiile mele, pe surse, poate n-am dovezi că să vin acum cu declarații incendiare, dar vă spuns cu mâna pe inimă că părerea mea este că se dorește schimbarea doamnei secretar. Nu dau nume acuma, dar dacă vă uitați la articolele de presă, cineva pune presiune pe primar să schimbe secretarul. Este un jurnalist, nu am să-i dau numele, dar dacă îmi forțează mâna am să-l dau. Mie nu mi se pare normal să schimbi secretarul așa că vrea cineva. Este un funcționar public, este angajatul Prefecturii, atâta timp cât își face treaba nu înțeleg de unde e presiunea asta. Eu nu am avut nicio problemă cu secretarul, chiar dacă am mai avut discuții în contradictoriu, asta nu mă face să cred că trebuie schimbat secretarul. Chiar nu! Ținând cont că are o experiență destul de mărișoară, are cam vreo zece ani experiență. Adică să punem pe cine, întreb și eu,” a declarat consilierul local Sorin Olariu, într-o emisiune televizată.

  

În urmă cu aproximativ 5 ani, tot în cadrul unei emisiuni televizate, Sorin Olariu îi cerea demisia secretarului Irina Jitaru motivând „ nu mai are nicio încredere în semnătura sa”. La acea dată, Irina Jitaru era acuzată că a permis alegerea viceprimarului municipiului cu doar 9 voturi, din cele 19 posibile. Acea hotărâre a fost considerată nelegală, iar viceprimarul Nedelcu a demisionat, pentru a fi mai apoi ales pe aceeași funcție, legal, cu majoritatea de 10 voturi prevăzută în lege.

„Se impune ca secretarul Irina Jitaru să demisioneze! Prin modul prin care se comportă, ascunzând documente mie îmi pune multe semne de întrebare. Cum am mai spus, eu cred că dumneaei este cumva șantajată de domnul primar. Afirm acest lucru fără nicio problemă. Știți prea bine că dumneaei are o problemă (n.r. referire la locuința ANL din care instanța a dispus evacuarea secretarului Irina Jitaru ), nu vreau să o mai detaliez eu acuma, și este influențată. Chiar îi cer public doamnei secretar să-și dea demisia, pentru că eu personal, în momentul de față, nu mai am nicio încredere în semnătura sa”, declara în 2016, Sorin Olariu, consilier PMP.

Reamintim că NewsPascani.com a publicat o înregistrare făcută în biroul secretarului Irina Jitaru, în care aceasta a fost surprinsă cum povestea despre trucarea a două concursuri, privind ocuparea unor funcții publice din Primărie.

Related posts

Aproximativ 30 de câini au fost strânși de pe străzile municipiului Pașcani și duși în adăpost! Necesarul de hrană pentru aceștia nu a fost încă asigurat de administrația locală

Iulia Huțanu

Blocarea roților în parcarea Kaufland este ilegală. Iată ce explicații sunt oferite!

Marius Parteni

Opoziția a impus viceprimarul la Sirețel, pe același model brevetat de consilierii PSD Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...