RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretara Primăriei Pașcani va fi reclamată instituțiilor abilitate, după refuzul de a convoca o ședință de CL

 

Refuzul de a organiza o ședință de îndată o poate duce pe secretara Primăriei Pașcani în fața membrilor comisiei de disciplină din cadrul Prefecturii Iași.

  

 

Consilierii PNL, care ieri au depus un convocator pentru organizarea unei ședințe de îndată, ca urmare a solicitării DNA Iași, vor sesiza prefectul județului în ceea ce o privește pe Irina Jitaru.

“Nu este legal ceea ce a făcut. Practic, obstrucționează activitatea consilierilor locali. Noi vom trimite un răspuns către DNA Iași, vom spune ce anume am făcut. În privința doamnei secretar vom sesiza instituțiile abilitate”, a spus Claudiu Bodoașcă, consilier local PNL.

Secretara Irina Jitaru a refuzat ieri să facă procedurile de publicitate prevăzute de lege, pentru organizarea ședinței de îndată. Printr-o adresă trimisă către grupul consilieri PNL că ordinea de zi nu a fost însoțită și de documente. Ea a făcut referire la punctul doi al ordinei de zi și a transmis că liberalii nu au atașat convocatorului raportul administratorilor Prest Serv Apa, de parcă ar fi fost datoria acestora să-l întocmească. Irina Jitaru este chiar unul dintre cei trei administratori chemați la raport de consilierii liberali.

“Ne puteam întâlni, analizam acel raport, iar în timpul ședinței luam decizii”, a spus Marius Pintilie, consilier PNL. 

DNA Iași a solicitat Consiliului Local să prezinte ce măsuri au fost luate pentru remedierea unor situații constatate la Prest Serv Apa de inspectorii Curții de Conturi, cu privire la încheierea unui contract de prestări servii pentru epurarea apelor uzate cu ApaVital.

Răspunsul trebuia transmis până astăzi, 7 februarie.

Related posts

A început distribuirea pubelelor în suburbia Lunca

Iulia Huțanu

În sfârşit! Bariera de la Lunca va fi reabilitată

Ema Roman

Primăria vrea să scape de povara reabilitării unor străzi cedând fără argumente clare administrarea lor

Marius Parteni
Încarcă...