RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sechestru de la E-on Gaz pe conturile RAGCL. Consilierii nu au avut timp pentru acest subiect

Fostul furnizor de gaz al RAGCL Pașcani încearcă să recupereze de la regia locală, un debit de un milion de lei. Această sumă reprezintă plățile neefectuate la timp anul trecut, motiv pentru care contractul a fost reziliat.

 

 

  

RAGCL a încheiat între timp un contract cu un nou furnizor de gaz metan, dar nu scapă de E-on Distribuție. Fostul furnizor de gaz a obținut un titlul executoriu pentru suma de un milion de lei. Conducerea RAGCL a informat și legislativul local de acest  demers.”Este adevărat. E o hârtie pe care am dat-o Consiliului Local, o informare prin care le spuneam că de vreo 2 – 3 săptămâni, am primit de la un executor, proprire pe conturi pentru aproape 10 miliarde lei. Este vorba despre datoria veche de acum un an şi ceva la E.ON. Avem conturile oricum blocate de ANAF şi de Prest Serv Apa. La datoria imensă pe care o avem, au mai venit 10 miliarde”, a declarat Gelu Nedelcu, director RAGCL.

Consilierii din opoziție au vrut astăzi să discute despre problema RAGCL în ședința de îndată, dar cei din PSD s-au ridicat de la masă, pe motiv că nu pot analiza problema în lipsa conducerii regiei. Andrei Rîznic de la PNL i-a acuzat pe social-democrați că nu sunt interesați să discute problemele cetățenilor. El le-a recomandat acestora să plece acasă, dacă nu au timp să găsească soluții.

De partea cealaltă, consilierul PSD, Ionuț Prodan s-a arătat deranjat de faptul că legislativul local trebuie să găsească resurse pentru plata datoriei, în condițiile în care sunt cetățeni care nu au trecut pe la caseria unității de mai bine de 3-4 luni de zile, să își achite din facturi.

Gelu Nedelcu, directorul RAGCL, este de părere că problema regiei nu va fi rezolvată dacă se găsește suma necesară achitării debitului către E-on.”Chiar dacă găsim 10 miliarde pentru E-on, ele vor rămâne în continuare blocate de ANAF. E ceva ce ne aşteptam să se întâmple. Noi de anul trecut am încheiat colaborarea cu E On, nu am reuşit să găsim o înţelegere, să eşalonăm datoria, pentru că ei au vrut nişte rate foarte mari, ne-au dat în judecată, au câştigat, şi au primit titlu executoriu. Încercăm să găsim o modalitate să ne înţelegem cu ei”, a subliniat reprezentantul RAGCL.  

Partea bună a lucrurilor este aceea că nu sunt restanțe mari la plata facturilor către actualul furnizor de gaz. Astăzi regia a virat 50.000 lei către Distrigaz Sud.

 

 

Related posts

PROGNOZA METEO. Val de căldură în zilele ce urmează: Temperaturile vor depăşi 30 de grade

Redacția

Primăria demarează lucrările de asfaltare a străzilor

Marius Parteni

Comisie pentru demararea lucrărilor de reparații la scările de acces în Primăria Municipiului Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...