NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Se pregateste o noua schimbare in educatie. Matematica se uneste cu informatica, fizica si chimia devin “Stiintele vietii”


Unirea matematicii cu informatica in gimnaziu, transformarea fizicii chimiei si a biologiei in discipline numite “Stiintele vietii”, mai multe ore de sport si cursuri optionale.

 

Acestea sunt principalele modificari ce ar trebui facute pentru clasele 5-8, propun expertii numiti de minister sa coordoneze reforma din educatie. Schimbarea ar trebui sa-i vizeze mai ales pe profesori, care trebuie sa-si adapteze metodele de predare la cerintele noii generatii.

In ultimii 26 de ani legea educatiei din Romania a suferit peste 60 de modificari. Si asta pentru ca multi dintre cei 21 de ministri care au avut mandat de la revolutie si pana acum si-au dorit sa faca cel putin o schimbare. Iata ca suntem la inceput de 2016 si ne dorim o noua reforma. Deocamdata insa expertii in educatie incearca sa afle in ce directie ar fi bine sa ne indreptam.

Expertii contactati de ministrul educatiei propun unirea Matematicii cu Informatica in clasele V-VIII, transformarea Fizicii, Chimiei si a Biologiei in disciplinele “Stiintele vietii” si “Stiintele mediului”, transformarea Istoriei in “Educatie pentru societate”, 3 ore de Sport pe saptamana si un numar mai mare de optionale.”

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro   

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Proiectul SECRET pe care chinezii îl derulează în Argentina. Ce se află dincolo de ”staţia spaţială”?

Redacția

Primăria comunei Cristești organizează concurs de recrutare

Redacția

Helen O’Brien, superba spioană româncă din Marea Britanie care l-a dat afară pe Nicu Ceauşescu din clubul ei, pentru că i-a pipăit animatoarele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site