RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorUncategorized

Tone de balast și nisip excavate de pe raza comunei A.I.Cuza. Autoritățile locale ridică din umeri!

Multe gospodării aparținând  unor familii din comuna Alexandru Ioan Cuza au fost afectate în trecut de surparea malului râului Siret. În tot acest timp, autoritățile locale nu au habar cum și sub ce formă își desfășoară ativitatea unele balastiere.

Activitatea uneia dintre acestea a fost subiectul unor discuții în ultima ședință a Consiliului Local. Administrația locală, împinsă de la spate de o parte din consilierii din opoziție, se face că nu înțelege organizarea și funcționarea balastierei.

În tot acest timp, mii de tone de balast, nisip și alte agregate sunt depozitate în vecinătatea unei pășuni publice. La ședința din luna noiembrie, aleșii locali au încercat să instituie o taxă pe fiecare mașină care iese din balastieră, dar discuțiile contradictorii au făcut ca modul de aplicarea a acesteia cât și cuantumul să fie stabilit în mod neclar.

Constantin Popescu, viceprimarul cu atribuții de primar, și ceilalți funcționari nu au reușit să ofere membrilor Consiliului Local răspunsuri la unele întrebări. Acestea sunt legate de cantitatea de ce o poate excava, dar și documentele care stau în spatele funcționării acesteia.

  

Reporterii Actualitatea Tv au documentat acest subiect. Așa am aflat că societatea TVI Construct are închiriată o bucată de plajă de la Administrația Bazinală de Apă Bacău. De aici, în perioada iulie 2019 – mai 2020 trebuie să excaveze o cantitate de 78.000 mcubi de agregate.

De intenția acestora au cunoștiință și cei din Primăriei, care au emis un aviz de traversare a pășunii comunale, pe un sector de drum care oficial nu există în documentele publice.Mare parte din cantitatea de agregate trebuie excavată anul acesta, aproximativ 40.000 mcubi.

O altă societate care ar fi extras agregate este bănuită de consilierii locali că ar face excavări ilegal. Este vorba despre societatea Johnny Trans SRL.

Toate aceste discuții ale aleșilor locali vin în contextul în care reprezentanții Primăriei refuză un mod de comunicare transparent, după cum solicită o parte din consilierii din opoziției.

Related posts

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Redacția

Samsung Galaxy S22 Ultra: telefonul cu cea mai bună cameră foto?

Redacția

Românul care în liceu îşi ajuta familia din bursa de studiu, iar la 27 de ani era unul dintre marii matematicieni ai lumii

Redacția
Încarcă...