NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Prognoză bună pentru economie. C.E. avertizează asupra efectelor legii dării în plată


Previziuni foarte bune pentru economia românească vin de la Bruxelles. Specialiştii se aşteaptă la un vârf de creştere economică de 4,2% în acest an datorită relaxării fiscale şi majorărilor salariale. Există însă şi un semnal de alarmă în previziunile de iarnă – aplicarea legii dării în plată.

 

Executivul comunitar estimează că în 2015 creşterea reală a PIB al României a fost de 3,6%, cel mai ridicat ritm de creştere de după 2008. Peste estimări, iar prognoza este bună atât pentru anul în curs cât şi pentru 2017. Evoluţia pozitivă a economiei este pusă pe seama creşterilor salariale, a reducerii cu 4 puncte a TVA şi a inflaţiei negative.

  

Principalul motor al creşterii economice rămâne cererea internă, în timp ce contribuţia netă a exporturilor va rămâne negativă, apreciază Comisia Europeană. Există însă şi un risc major faţă de această prognoză, se scrie în capitolul rezervat României.

“O posibilă implementare a legii dării în plată aşa cum a fost aprobată iniţial de Parlament. Aplicarea retroactivă a legii ar putea avea un impact negativ asupra creşterii creditului, încrederii consumatorilor şi investitorilor precum şi asupra cererii interne”, se menţionează în raportul de la Bruxelles.

Legea dării în plată a provocat un adevărat scandal la Bucureşti. Aceasta prevede lichidarea creditelor bancare ipotecare odată cu cedarea imobilului către bancă.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificate constatatoare de la sediu și terți PFA Băiceanu Daniel

Redacția

Tăriceanu: Îl invit pe premier să explice Senatului prezenţa la Consiliu. Cioloş: Nu a fost un Consiliu

Redacția

Tăriceanu: Ministrul Justiţiei a încălcat procedurile prin susţinerea lui Kovesi la şefia DNA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site