NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Se pica pe capete la examenul de conducere

Judetul Iasi a inregistrat un procent extrem de mic de promovabilitate printre cei care au sustinut examenul de conducere.

Anul trecut, la nivelul judetului Iasi, peste 30.000 de persoane s-au inscris la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru a da examen auto. Dintre acestea, doar 7.500 de persoane au reusit sa treaca atat de proba teoretica, cat si de cea practica, procentul fiind de doar 24,1 la suta. Dintre cei care au trecut examenul, 6.064 au obtinut carnetul la amatori, iar restul si-au ridicat carnetele pentru categoriile ce includ camioane, TIR-uri sau autobuze.

“Un numar de 31.276 de persoane a sustinut examenul pentru obtinerea unui permis de conducere, dintre care 28.398 la nivel de amatori si 2.878 la nivel profesionist. Doar 7.538 de persoane au obtinut astfel carnetul de conducere. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a emis alte 21.874 permise ce au fost tiparite si 14.336 permise au fost preschimbate in decursul anului precedent. Dintre cei care au dat examenul in 2013 a rezultat un total de 23.738 de candidati declarati respinsi. Dintre acestia, 11.906 candidati au picat la proba teoretica, iar 11.832 de persoane au cazut la proba traseului”, a precizat Marian Serbescu, directorul de cancelarie al prefectului.

Advertisements

Related posts

Drum distrus după fiecare ploaie la Gâștești. Oamenii cer ajutor pentru săparea șanțurilor

Marius Parteni

Locurile de munca vacante la Pascani sunt in scadere

Redacția

La doar 4 ani, cât pe ce să rămână fără un ochi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site