NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Se mai poartă ia românească?

În cazul in care exista persoane care se intreaba daca se mai poarta ia romaneasca, cu siguranta trebuie sa le raspundem ca da, aceasta piesa de vestimentatie traditional romaneasca inca se poarta.

Nu doar ca se poarta in Romania si ca poate fi purtata in cadrul diferitelor tinute, ci se poarta chiar si in strainatate, iar nume celebre precum Adele sau Nikole Kidman au purtat aceasta piesa vestimentara.

Mai mult decat atat, multi creatori renumiti de moda din Occident au ales sa includa ia romaneasca in colectiile lor. Asadar, dat fiind faptul ca ia romaneasca se poarta si are un atat de mare succes chiar si in zilele noastre, veti putea afla in urmatoarele randuri mai multe detalii interesante deaspre aceasta piesa vestimenatara specifica tarii noastre.

Arta fabricarii acestor ii traditionale romanesti ultra-feminine este transmisa din generatie in generatie. Femeile care lucreaza cu aceste bluze au pastrat traditia in timp, trecand secretele lor de la mama la fiica.

Materiile de in, canepa, matase si bumbac au fost folosite de la inceput, iar bluzele sunt facute sa dureze o eternitate. Fiecare bluza exprima o varsta, un statut social sau un eveniment de viata, cu modelele lor singulare, de exceptie. Fiecare regiune are modele si culori proprii. Fiecare bluza este tesuta cu propria sa istorie si isi spune povestea ei unica.

Ia romaneasca este o parte importanta a imbracamintei traditionale romanesti. Adesea facuta in lenjerie, panza de bumbac sau matase, cu modele geometrice, fluturi, flori, chiar paiete, brodate manual in jurul gatului, pe fata si pe maneci.

Articol integral pe www.ziare.com

loading...
Advertisements

Related posts

Zilele Municipiului Pașcani: prestațiile lui Radu Ilie, Keo, Los Anonimos și Alina Eremia au fost cele mai apreciate

Diana Marcu

Bursa Locurilor de Muncă la Stolniceni Prăjescu

Oana Cordoneanu

Tot mai mulţi ieşeni cad în patima jocurilor de noroc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site