NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Zile libere pentru părinți și după încetarea stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar

Deputaţii din Comisia de muncă şi protecţie socială au decis, ieri, că părinții îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

Comisia de muncă şi protecţie socială a dezbătut proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Actul normativ prevede acordarea de zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Potrivit unui amendament, „prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar”.

  

Un alt amendament prevede că pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani (faţă de 18 ani, cum era prevăzut iniţial), înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, transmite Agerpres.

Proiectul este pe ordinea de zi a plenului de miercuri al Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Bătrână din Strunga aniversată la 100 de ani, de administrația locală

Oana Cordoneanu

Instructor auto păşcănean, cel mai bun din tot judeţul Iaşi

Ema Roman

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Ce spun meteorologii?

Redacția
Încarcă...