NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Plaje închise în Franța din cauza algelor toxice – doi oameni au murit

Sase plaje din statiunea franceza Saint Brieuc, regiunea Bretania, au fost inchise publicului, din cauza cantitatilor uriase de alge, despre care mai multe ONG-uri locale cred ca au provocat doua decese.

Pe 6 iulie, un fermier de stridii in varsta de 18 ani a fost gasit mort in apropiere de Golful Morlaix, primele informatii indicand ca tanarul s-a inecat.


Insa organizatia locala Halte aux Marees Vertes sustine ca victima a fost expusa la hidrogen sulfurat, un gaz toxic eliberat de alge, pe masura ce acestea se descompun.

Un purtator de cuvant al procuraturii a declarat pentru CNN ca exista intr-adevar preocupari cu privire la alge si efectele descompunerii acestora, dar va astepta pana cand rezultatele testelor efectuate asupra victimei vor fi gata, inainte de a oferi alte informatii.

Totodata, decesul unui barbat in varsta de 70 de ani din Golful Douarnenez a starnit ingrijorari similare, potrivit lui Jean Hascoet, membru al ONG-ului Eau et Rivieres, care a cerut autoritatilor sa investigheze ambele incidente.

Hascoet a declarat pentru CNN ca autoritatile trebuie sa faca cercetari mai ample privind cauza mortii, cand este vorba despre decese cauzate in zone in care sunt prezente alge.

Anniet Laverman, cercetator in domeniul microbiologiei la Centrul National de Cercetari Stiintifice din Franta (CNRS), a explicat ca multe alge pot fi observate in zone in care exista o multime de activitati umane.

Articol integral pe www.ziare.com

loading...
Advertisements

Related posts

ApaVital a mințit, din nou, poporul cu televizorul! Locatarii blocului P1 au rămas fără apă, din cauza datoriilor vecinului care a decedat!

Ema Roman

„Let‘s do it, Pașcani”! S-au strâns 272 de saci cu gunoaie (DOC)

Oana Cordoneanu

Un veteran de război din Pașcani a împlinit astăzi 100 ani!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site