RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se lucrează la proiectul de reabilitare al Palatului Cantacuzino

O firmă din Iaşi a fost desemnată de Primărie să se ocupe de întocmirea unui proiect de reabilitare a Palatului Cantacuzino, din parcul Peştişorul. Aceasta urmează să finalizeze lucrarea în perioada următoare.

După întocmirea ei, administraţia locală vrea să acceseze un proiect european prin care să atragă fonduri pentru modernizare.

A fost întocmită documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, este o firmă care se ocupă în momentul de față, Gosav din Iași. Este specializată în domeniul studiilor de reabilitare și punere în valoare a monumentelor istorice. După ce se va face acest studiu, un pas important pentru obiectiv este acela de a stabili devizul general de lucrări iar apoi să se calculeze valoarea de investit pentru a se încerca prinderea unor fonduri europene pentru acest obiectiv“, a susţinut Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Advertisements
  

Până la accesarea unor fonduri, locaţia este în conservare, dar măsurile de protecţie luate nu sunt clare. Clădirea este des vizitată de indivizi care pătrund în interior. Acest lucru a fost sesizat de un consilier local, fapt ce a determinat autorităţile să intervină. Mai exact, geamurile de la parter au fost zidite, la fel ca și ușa din zona laterală a clădirii, în timp ce pe ușa principală a fost sudată o plasă de protecție, care nu mai permite accesul înăuntru.

Advertisements

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Află ce măsuri a luat C.J.S.U. pentru diminuarea efectelor caniculei în zona rurală

Alexandra Enea

Lucrările executate de ApaVital în suburbia Gâștești au distrus mai multe străzi. Primarul Pintilie spune că răbdarea i s-a terminat

Răzvan Grecu

Primarul din Hălăucești răspunde cu propriul salariu pentru că și-a angajat soția cu banii instituției. Rămâne și fără funcție în câteva luni

Redacția
Încarcă...