NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doi ani de la alegerile locale, din 2020! Iată ce spun șefii municipiului

27 sepembrie 2020 a fost ziua când cetățenii municipiului Pașcani au decis schimbarea administrației PSD, dând încredere actualei echipe care se află în fruntea urbei. La doi ani distanță de la acel moment, reporterii Actualitatea Tv, singurii care participă la conferințele de presă de la Primăria Pașcani, au cerut o opinie celor care astăzi conduc municipiul, cu privire la ceea ce cred că au făcut în această activitate.

La întrebarea cum apreciază activitatea actualei administrații, primarul Marius Pintilie, viceprimarul Cristian Rățoi și administratorul public Claudiu Bodoașcă au susținut.

“Muncesc de dimineață până seară,  împreună cu ceilalți doi colegi (n.r primarul și viceprimarul). Vorba domnului primar, nu venim la serviciu ca să avem de unde pleca. Ne implicăm activ în tot ce înseamnă probleme pentru Pașcani. N-aș putea să spun că am făcut noi ce nu au făcut alții. Poate a fost și așa. Dar noi lăsăm cetățenii să spună dacă într-adevăr a meritat încrederea lor sau nu”, a subliniat viceprimarul Cristian Rățoi.

Primarul  în funcție nu s-a declarat mulțumit de activitate, dar a spus că Primăria este funcțională față de cum se afla în trecut.

Advertisements
  

“Din păcate, ca să faci să funcționeze o Primărie și un municipiu, asta înseamnă cel puțin pentru mine, ca funcție de primar, să fiu prins în ședințe, întâlniri de lucru dar și de reprezentare. Pentru că așa este normal, eu mă asigur ca toată Primăria, tot municipiul, pe orice fel de domeniu să funcționeaze. Este responsabilitatea mea, eu mi-am asumat această responsabilitate foarte serios. Vin la muncă, consider că fac treaba. Dar tot personal vă spun, mi-aș fi dorit și eu să fi putut realiza mai multe. Eu sunt primul care nu sunt mulțumit de realizări. Dar, nu am renunțat. Mă bucur că totuși, avem doi ani de zile în care, avem o echipă și lucrăm împreună. Mai sunt divergențe la muncă, că nu există idealism în relațiile de muncă, mai sunt divergențe, dar astăzi măcar alianța din Consiliul Local funcționează. Avem un climat de unitate în Consiliul Local, mă bazez pe această alianță în continuare. Dar repet, unele lucruri trebuia să le dezmorțim, să le deblocăm. Avem o problemă reală la Primăria Pașcani. Sunt câteva compartimente unde nu avem suficienți salariați. Mai sunt și salariați care nu sunt pregătiți sau nu sunt capabili să livreze repede și bine anumite proiecte. Dar noi, toți trei, cel puțin care suntem astăzi aici la Primărie nu facem decât să împingem lucrurile să meargă, să meargă, să meargă, tot înainte și noi suntem conștienți că timpul trece, mai trece o săptămână mai trece o săptămână. Iată că a trecut și luna. Eu vorbesc în numele meu, acuma o să fac tot posibilul în timpul rămas în acești 2 ani și o lună de zile, că pe 28 octombrie 2020 am fost investit eu în funcția de primar să facem, da, să facem tot posibilul să punem aceste lucruri la punct. Sunt convins că nu o să le reușim pe toate, dar eu cel puțin personal când mă întorc acasă, zic că am făcut tot posibilul în ziua respectivă ca lucrurile să să meargă înainte”, a susținut primarul Marius Pintilie.

Advertisements

Claudiu Bodoașcă, administratorul public a prezentat următorul punct de vedere.

“Aș putea să concluzionez în câteva fraze sau propoții. În primul rând, echilibrul financiar bugetar, nu avem sincope în ceea ce înseamnă plățile făcute la Primăria Pașcani sau din bugetul public. Bugetul nu este atât de mare pe cât ne-am dori, dar facem față nevoilor, mai ales pentru partea de investiție. Sperăm ca în perioada următoare, cu alte surse de finanțare să-l facem să fie mai mare. Proiecte preluate, au fost deblocate și o parte din ele finalizate sau în curs de implementare. Avem foarte multe cereri de finanțare pentru viitor, adică am preluat și din trecut, dar vom clădi și viitorul. Indiferent cine va fi la Primăria Pașcani va avea de lucru, după anul 2024. Am depus până acum cereri de peste 10 milioane de euro. Avem în pregătire pentru săptămâna viitoare alte 3 cereri”, a spus Bodoașcă.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Centrale termice subvenționate de Primărie doar familiilor care chiar au nevoie, este promisiunea primarului! Liberalii au propus montarea de centrale în toate locuințele ce aparțin sau sunt administrate de municipalitate!

Răzvan Grecu

Viceprimarul face apel la cetățeni să păstreze curat spațiul din fața proprietății lor: „Îi rog respectuos și frumos”

Iulia Huțanu

Pantazi i-a dat cu sec lui Jitaru! Documentațiile greșite din proiectele de hotărâre au stat la baza tensiunilor din ședința de CL

Marius Parteni
Încarcă...