RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se întâmplă de la 1 octombrie: 5,35 lei un metru cub de apă

De la data de 1 octombrie 2012 pășcănenii vor plăti 5,35 de lei pentru un metru cub de apă și serviciile de canalizare. În ședințele Economic și Juridic de astăzi au fost discutate două proiecte de hotărâre care vor ajunge mâine la votul plenului Consiliului Local. Proiectele sunt regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și canalizare, iar ce de al doilea este cel cu privire la stabilirea prețurilor pentru serviciile publice de apă potabilă și canalizare prestate de Prest Serv Apă SA Pașcani.

 

 În susținerea celui de al doilea proiect consilierii au avut pe masă și avizul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Prețurile avizate și care vor putea fi aplicate de către operatorul local sunt: 3,58 lei/mc de apă și 1,77 pentru serviciile de canalizare, cu tot cu TVA.

  

Proiectul a primit avizul favorabil din partea Comisiilor Juridic și Economic.

 

40% pierderi aprobate prin Regulament. Câteva întrebări, nici un răspuns

 

Regulametul serviciului public de alimentare cu apă și canalizare a primit și el avizul celor două comisii. Principala problemă ridicată de consilieri, la care nu s-a formulat nici o întrebare a fost cea cu privire la pierderile ce rezultă din procesul tehnologic, care nu pot depăși 40%. Ce ne împiedică să stabilim un procent mai mic?”, a fost întrebarea mai multor consilieri, rămasă fără nici răspuns.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Ruta ocolitoare a Pașcaniului, un subiect ce trebuie repus pe hârtie. Iată de ce! (VIDEO)

Marius Parteni

Se anunţă un protest fără precedent în Capitală: ‘Blocați cu mașinile Guvernul Dăncilă care susține hoția!’

Redacția

Ministerul Transporturilor va achiziţiona 62 de trenuri electrice care vor fi vor fi operaţionale pe 11 rute, inclusiv Pașcani

Redacția
Încarcă...