RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scurgere de date la AEP. Toni Greblă: „A fost o suprasolicitare a personalului”

Datele personale ale experților electorali au putut să fie accesate timp de câteva ore joi, 11 aprilie, relatează Hotnews. Președintele AEP a motivat explicând că a fost „o suprasolicitare a personalului”.

Incidentul a avut loc joi, 11 aprilie FOTO Guvernnul României

Incidentul a avut loc joi, 11 aprilie FOTO Guvernnul României

Șeful AEP, Toni Greblă, a confirmat pentru Hotnews, rapotarea unei scurgeri de informații, vineri, la Autoritatea Națională de Supraveghere. 

  

Scurgerea de informații a fost raportată, vineri, Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu caracter personal, a confirmat Toni Greblă pentru HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, codul numeric personal a 1.300 de persoane din corpul experților electorali a fost dezvăluit timp de cîteva ore joi, 11 aprilie. Mai exact, este vorba despre persoanele care lucrează în IT în procesul electoral și se ocupă cu verificarea cărților de identitate în secțiile de votare.

Potrivit președintelui AEP, dintr-o „eroare”, într-un județ, lista a fost trimisă pe un alt mail și nu cel securizat.

A fost o suprasolicitare a personalului AEP. Regretăm acest incident. Timp de o oră a stat afișat și a putut să fie accesat de pe acest mail. Aproximativ 30 – 35 de persoane,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Energiei, despre furnizorii de energie care au emis facturi fără compensare și plafonare: ”Cum să plătim o factură la un hoţ? Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”

Redacția

Sondaj. Ciuca si Ciolacu, pe primul loc al încrederii. Ce procente ar lua partidele dacă duminică ar fi alegeri

Redacția

Viitorul președinte al României ar putea fi ales din luna septembrie. Coaliția pregătește terenul la începutul sesiunii parlamentare

Redacția
Încarcă...