NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Școlile din Valea Seacă, pregătite să își primească elevii

Au rămas mai puțin de două săptămâni până când copiii vor reveni la școală. Instituțiile de învățământ din comuna Valea Seacă sunt pregătite să își primească elevii, cu mici excepții, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Băiceanu. 

 

Conform edilului, lucrările de curățenie și igienizare au fost finalizate în toate cele trei școli din comună. Mai exact au fost zugrăviți pereții, a fost schimbată podeaua din unele săli de clasă și a fost construit un nou gard la unitatea de învățământ din Topile. De asemenea, se lucrează la grupurile sanitare.

Vestea proastă este că prichindeii din Valea Seacă vor trebui să își desfășoare activitatea în câteva săli din școală, deoarece în această perioada la grădiniță se efectuează lucrări de reabilitare și modernizare. Investiția se realizează cu fonduri europene.„S-a făcut curățenie în toate școlile. La Școala Valea Seacă s-au mai pregătit încă trei săli de clasă, la Conțești încă două săli de clasă, iar la Topile au fost renovate sălile de clasă. Și la grădinițe s-a făcut curățenie. S-au schimbat podelele pentru că am avut probleme cu niște reclamații și am pus parchet. Am rezolvat și cu lemnele, fiind asigurate la toate cele trei școli pentru perioada de iarnă. Avem centrale la toate școlile”, a declarat Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă. 

Totodată, se lucrează la documentația care va fi depusă la Ministerul Dezvoltării pentru a obține finanțare europeană pentru reabilitarea școlii și grădiniței din Topile.„Trebuie să mergem la Ministerul Dezvoltării să semnăm contractul de finanțare pentru reabilitarea școlii și grădiniței din Topile. Am primit deja adresa, iar acum pregătim documentele care sunt necesare pentru a merge la București”, a precizat edilul.

Advertisements

Related posts

Planuri mari pentru modernizarea comunei Stolniceni-Prăjescu

Irina Gherasim

Comunele din județ investesc sume uriaşe în proiecte de modernizare. Asfaltarea unui kilometru de drum comunal costă un milion de lei

Redacția

Joc şi voie bună de Ziua Comunei Mirosloveşti

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site