NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şcolile cu rezultatele mediocre intră în focurile verificărilor

Inspecţii generale, de specialitate şi tematice, asta vor trebui să suporte unităţile de învăţământ din Moldova ce au obţinut rezultate slabe la examenele naţionale.

Vor face obiectul inspecţiilor şcolare, unităţile care au avut promovabilitate scăzută la examene, şi cadrele didactice care predau disciplinele unde s-au înregistrat probleme la aceste examene. În urma analizei făcută la nivelul judeţului sunt 5 şcoli cu promovabilitate zero, dar sunt şi unităţi unde rezultatele slabe s-au perpetuat an de an”, a declarat, adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Gabriela Scutaru. Ea a precizat că în ceea ce-i priveşte pe profesorii ai căror elevi au avut rezultate slabe la disciplinele lor, în urma inspecţiilor inopinate „se vor da soluţii punctuale, pentru fiecare caz în parte” în funcţie de situaţia constatată. „Vom face acţiuni specifice de monitorizare a activităţii cadrelor didactice la disciplinele implicate în aceste examene. Astfel, în acest semestru ISJ va evalua, prin inspecţie de specialitate, profesorii de limba română şi matematică încadraţi la clasele care au obţinut rezultate slabe la evaluarea naţională şi respectiv, la examenul de bacalaureat. În plus, pentru examenul de bacalaureat vor fi evaluate, în funcţie de rezultate, şi alte cadre didactice pentru diferite discipline cu promovabilitate scăzută”, a afirmat Gabriela Scutaru.

Totuşi, ea a ţinut să sublinieze că vor face obiectul inspecţiilor şi unităţi cu rezultate bune la examene. „Avem 50 de unităţi şcolare care nu au mai avut inspecţii de vreo 10 ani. Acest fapt se explică prin numărul mic de inspectori şcolari şi reţeaua şcolară foarte mare”, a completat adjunctul ISJ.

  

Printre măsurile ce vor fi luate în continuare de către ISJ se găsesc organizarea a cel puţin unei simulări la nivelul judeţului pentru fiecare probă, din cadrul fiecărui examen naţional, dar şi elaborarea unui plan de şcolarizare realist.

sursa Evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Senat: Diplomele pentru studiile neacreditate înainte de 2011 nu vor mai fi recunoscute de stat

Redacția

Povestea perseverenței şi a efortului depus de elevul din Târgu Frumos, cu media zece la Evaluarea Naţională 2021

Redacția

Tehnica de modelaj a porțelanului, deprinsă de elevi din Pașcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site