NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Școala ”Vasile Alecsandri” din Mircești va fi reconstruită și dotată ultramodern, în cadrul unui proiect implementat de Ministerul Educației

Șase școli din județul Iași au fost selectate în cadrul proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, implementat de Ministerul Educației! Acesta este implementat prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU). Totul va fi ghidat de Cadrul de reglementări de mediu și sociale al Băncii Mondiale, având ca obiectiv evitarea sau reducerea oricărui impact negativ asupra mediului și comunităților locale.

Scopul acestuia, derulat pe o perioadă de 5 ani, începând cu 2021, și finanțat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este modernizarea infrastructurii școlare, prin reabilitarea și consolidarea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România, în vederea asigurării unor medii de învățare mai sigure și îmbunătățite pentru elevii și profesorii din unitățile beneficiare.

Investiții de până la 100 de milioane de euro în modernizarea unor școli

Proiectul SSIS, intrat în efectivitate începând cu 20 decembrie 2021, va permite investiții integrate de până la 100 de milioane de euro în (re)construcția sau modernizarea unor școli selectate cu risc seismic ridicat din România. Obiectivul proiectului este de a ajuta școlile să atingă cerințele moderne de infrastructură și funcționalitate în materie de siguranță, reziliență, incluziune și sustenabilitate. În cadrul unui prim grup, la nivelul întregii țări, au fost identificate și selectate 23 de școli gimnaziale beneficiare. Dintre acestea, șase sunt din județul Iași: Școala Gimnazială Ciortești, Școala Gimnazială „Al.I. Cuza” Podu Iloaiei, Școala Gimnazială „Aron Vodă” Aroneanu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Mircești, Școala Gimnazială „Profesor M. Dumitriu” Valea Lupului și Școala Gimnazială Borosești.

continuare pe www.bzi.ro

  

Advertisements

Related posts

Spectacol de zile mari la Vatra Satului Tătăruşi

Ema Roman

Ploaia de alaltăieri a făcut ravagii în sudul judeţului Iaşi

Redacția

Campanie de vaccinare la dispensarul din Fărcășeni

Redacția
Încarcă...