NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala Specială din Pașcani a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică! Iată motivele!

Școala Gimnazială Specială din Pașcani a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP). Motivul are la bază o plângere cu privire la lipsa meniurilor speciale pentru copiii cu diferite afecțiuni și pentru că nu au fost respectate principiile nutritive adaptate vârstei și stării de sănătate a copiilor.

 

Astfel, Școala Specială din Pașcani a fost sancționată deoarece meniurile nu respectă în totalitate principiile nutritive adaptate vârstei și stării de sănătate, care stau la baza unei alimentații sănătoase, nu prezintă calcul zilnic de calorii, substanțe nutritive, gramajul și alergenii pentru fiecare tip de produs. Un alt motiv pentru care a fost amendată este că meniul nu a fost avizat medical și aprobat de conducerea școlii. Totodată, conducerea școlii nu a anunțat în scris firma de catering privind întocmirea de meniuri personalizate pentru copiii cu diferite afecțiuni, ce necesită un regim alimentar special.

Contactat, directorul Școlii Gimnaziale Speciale, Cătălin Condrea, a spus că nu poate oferi momentan nicio declarație în legătură cu acest subiect.

Inspectoratul Școlar Județean ne-a transmis că în urma inspecției au fost făcute următoarele recomandări: întocmirea unui meniu săptămânal particularizat pe vârste, avizate de un cadru medical specializat și întocmirea documentației pentru autorizarea sălii de mese. Acum, elevii de la Școala Gimnazială Specială, iau masa de prânz într-un spațiu al Centrului de zi Speranța, care are aprobare DSV. „Există demersuri de a preluare de către Școala Gimnazială Specială Pașcani a acestui spațiu de servire a mesei, dat fiind faptul că școala este proprietară a acestui spațiu. Pentru afecțiunile de sănătate necertificate la dosarele personale ale copiilor, părinții au obligația de a aduce documentația necesară cu lista de meniuri recomandată de medicul specialist. Precizăm că nu au fost aduse astfel de documentații la nivelul școlii, pentru copii”, ne-a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

Firma de catering a fost sancționată prin amendă contravențională din aceleași motive.

Controlul DSP a venit la Școala Specială Pașcani, în urma unei sesizări făcute de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.

loading...
Advertisements

Related posts

Elevii de la Sadoveanu au participat la un schimb de experiență în Letonia care a avut ca scop inițierea tinerilor talentați în muzică

Redacția

BAC 2012: Joi încep cursurile de pregătire pentru a doua sesiune la Colegiul „Unirea”

Răzvan Grecu

Stagii de pregătire și proiecte de formare pentru elevii și profesorii Colegiului ”Unirea”, în Spania, Italia și Olanda

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site