O activitate menită să creeze punți între generații a fost desfășurată astăzi la Școala Gimnazială Gîștești, sub coordonarea consilierului educativ, profesor Mihaela Vatavu.
Părinții și bunicii au fost alături de copii. Ei au mers în trecut și au arătat cum erau atunci copilăria și școala. De cealaltă parte, copiii au expus prezentul pe care-l trăiesc, și împreună au avut ocazia să creioneze imaginea ideală a școlii în viitor. Au interacționat fără opreliști, și au creat o punte între generații.
“Proiectul aparține Fundației EuroEd IAȘI, și își propune să atragă atenția asupra importanței implicării părinților în viața școlară. Fără o comunicare între părinți și școală, copilul nu se poate dezvolta așa cum trebuie. Proiectul vrea să ajute școala prin realizarea unor videoclipuri care să ilustreze activități prin care părinții se implică în viața școlii”, Elza Gheorghiu, Fundația EuroED Iași.
Cât de importante sunt originile, cum am copilărit, cum arăta casa părintească, cum a fost la școală și în ce măsură ne-au sprijinit părinții … Sunt doar câteva dintre întrebările care ne fac să medităm, cu nostalgie, asupra celor mai frumoși ani din viață.
Tumultul cotidian nu ne permite întotdeauna să ne dăm timp să ne amintim cum erau toate astea, deși este atât de important. Astăzi, la Școala Gîștești, a fost rândul copiilor să pună întrebări introspective. Și au profitat de asta pentru a-i emoționa pe părinții, bunicii, și dascălii lor.
Proiectul este derulat de Fundația EuroED în parteneriat cu Școala Gimnazială Gîștești, și are ca finalitate realizarea unui videoclip și a unei broșuri cu cele mai importante momente surprinse în timpul activității.