RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul privind majorarea prețului la serviciul de salubrizare a fost blocat la Târgu Frumos

Proiectul privind majorarea prețului la serviciul de salubrizare a operatorului S.C. Termoserv Salub S.A. a fost blocat la Târgu Frumos. Consilierii au retras de pe ordinea de zi două proiecte care făceau referire la aprobarea modificării tarifelor pentru activitățile de salubrizare efectuate de către operatatorul S.C. Termoserv Salub S.A. și ajustarea tarifelor aferente desfășurării activității serviciului de salubrizare constând în măturatul stradal, spălat, stropit și întreținere a căilor publice, curățarea zăpezii de pe căile de acces pietonal și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de ploaie și îngheț.

 

Prin adresa din data de 16.01.2017, societatea S.C. Termoserv Salub S.A. dorea majorarea tarifelor atât pentru persoanele fizile cât și pentru agenții economici. În acest sens, pentru o persoană fizică, prețul ar fi majorat de la 7,5 lei la 10 lei, iar pentru agenții economici de la 80 de lei pe mc la 100 de lei.

  

Motivul pentru care aleșii locali nu au introdus pe ordinea de zi proiectele este acela că propunerile venite din partea directorului nu au fost aprobate de Consiliul de Administrație.

Advertisements

Proiectele nu au fost trecute prin Consiliul de Administrație a S.C. Termoserv Salub S.A., iar directorul, când i-am spus, acesta a motivat că ar fi fost contestată decizia instanței. Instanța a ne-a dat câștig de cauză. Acum este legat constituit și trebuie să treacă prin Consiliul de Administrație și să analizeze dacă este oportun sau nu majorarea tarifelor”, ne-a declarat Vasile Sarafincianu, viceprimar al orașului Târgu Frumos.

Advertisements

 

Această majorare dorită de operator a fost ca urmare a creșterii salariului minim pe economie de la 1 februarie, de la 1250 lei la 1450 lei.

Advertisements
Advertisements

Related posts

PDL și PP DD nu vor vota majorarea taxelor și creșterea tarifului la Salubritate

Marius Parteni

Paralizat pe jumătate din corp, un pășcănean nu poate obține pensie de handicap. Cazuri sociale grave, prezentate astăzi, autorităților locale

Ema Roman

Lista de investiții pentru anul 2015: Fără noi locuri de joacă pentru copii! 910.000 lei pentru studii și proiecte și 2.050.000 de lei pentru bunuri și alte cheltuieli de investiții!

Răzvan Grecu
Încarcă...