NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Furtunile revin în acest weekend! Avertismentul meteorologilor

Meteorologii anunta ca in acest sfarsit de saptamana vremea se mentine instabila, in mare parte a tarii, fiind inregistrate descarcari electrice si chiar grindina. In Capitala si pe litoral vremea va fi frumoasa pana duminica, urmand ca sa se raceasca si sa apara averse.

 

  

“In urmatoarele zile vremea va fi cat se poate de schimbatoare. Nu se mentine constanta nici dupa aspectul precipitatiilor si nici dupa regimul termic. Vineri va fi o zi calduroasa in mare parte din tara, insa sambata incepe sa se raceasca usor in regiunile din Vest, Nord si Centru, iar duminica se va raci si in celelalte regiuni. Vineri temperatura va ajunge la valori maxime de 30-32 de grade in partea de Vest si Sud a teritoriului, iar valorile termice vor cobori. Sambata in partea de Vest si Sud vom avea valori de 27 de grade. Duminica ne asteptam la o scadere a valorile termice in regiunile Estice si cele din Sud. Aici se vor inregistra temperaturi sub cele normale pentru aceasta perioada, adica temperaturi maxime intre 22 si 26 de grade Celsius”, a declarat Alina Serban, meteorolog de serviciu in cadrul ANM.

Sursa citata a mai precizat ca aversele si descarcarile electrice se vor manifesta vineri in special in zona montana, insa vor fi ploi de scurta durata, iar in weekend vom asista la o extindere a acestora dinspre regiunile vestice. De asemenena, sambata va ploua in Vestul, Nordul si Sudul teritoriului. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de vant si chiar grindina.

“Pentru zonele montane putem spune ca vremea va fi instabila pana la sfarsitul saptamanii. Vineri vom avea parte de averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Sambata si duminica vor fi mai multe intervale cu astfel de fenomene in zonele montane si chiar temperaturile vor fi in scadere”, informeaza reprezentantul ANM.

Potrivit meteorologului, pe litoral se asteapta vreme frumoasa si calda, duminica insa mercurul va cobori din termometre si se vor inregistra averse.

“Pe litoral vremea va fi frumoasa. Va fi vreme calda, cu temperaturi maxime intre 26-28 de grade. Duminica, insa, si pe litoral vremea se va schimba, se va raci usor si vor aparea aversele. (…) Duminica la amiaza se vor inregistra in jur de 25 de grade si vor fi mai multe reprize de ploaie. Apa marii va fi de 22-23 de grade”, informeaza meteorologul.

In Capitala, in acest sfarsit de saptamana, va fi o vreme calda cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius.

“In Capitala, vineri si sambata avem parte de vreme calda, cu temperaturi maxime de 30-31 de grade Celsius. Duminica asistam la o racire in zona Capitalei, maxima va urca cel mult pana la 26-27 de grade, in conditiile unui cer cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului”, a declarat Alina Serban

 sursa www.bzi.ro

 

Advertisements

Related posts

Fetele din Iași intoxicate cu insecticid vor fi duse la un centru de plasament. Nu sunt în siguranță cu familia

Redacția

Reacția unui pacient în timpul grevei din spitale: “Pe dumneavoastră, asistenți, infirmieri, vă înțeleg. Eu mă duc să mă consulte domnul doctor. La câți bani are acum”

Redacția

Daniel Bodnar primește amenințări și pe patul de spital: ”Tind să cred că nu a fost un simplu accident”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site