RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandal pe gunoaiele judeţului

Administraţia judeţeană va suspenda, cel mai probabil, o licitaţie de cinci milioane euro în cadrul sistemului de gestionare a deşeurilor. O companie multinaţională acuză prevederi nelegale în caietul de sarcini.

Un concern german solicită anularea procedurii de atribuire a unui contract de peste cinci milioane euro la Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi. Grupul Bilfinger a depus la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) o sesizare împotriva licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la staţiile de transfer din Bălţaţi şi Ruginoasa. Compania susţine că CJ a redactat documentaţia de licitaţie “cu încălcarea gravă a prevederilor legale şi a principiilor aplicabile în materia achiziţiilor publice”. Potrivit nemţilor, unele formulări din caietul de sarcini sunt de natură să favorizeze unele companii şi, astfel, nu este garantat accesul nerestricţionat al potenţialilor ofertanţi la licitaţie. Valoarea lucrărilor de la Bălţaţi şi Ruginoasa ajunge la peste 23 milioane lei, acestea făcând parte dintr-un proiect mai mare, finanţat cu fonduri europene, prin care va fi instituit la nivel judeţean un sistem de management al deşeurilor.

  

Bilfinger: “Legea cere experienţă similară, nu identică”

Principala problemă ridicată de nemţi constă în cerinţa ca ofertanţii să dovedească că au executat o staţie de transfer cu o capacitate de minimum 17.000 tone/an. Bilfinger susţine că această cerinţă contravine legii, în condiţiile în care actele normative prevăd “experienţă similară, nu identică“. Un astfel de criteriu de calificare, adaugă Bilfinger, contrazice recomandările autorităţii de monitorizare a achiziţiilor publice şi încalcă principiile eficienţei utilizării fondurilor publice şi proporţionalităţii. Reprezentanţii CJ Iaşi nu au comentat ieri contestaţia depusă de concernul german. Judecând după alte situaţii similare, cel mai probabil, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, va emite săptămâna aceasta o dispoziţie prin care va suspenda procedura de atribuire. Bilfinger a câştigat, la începutul acestui an, licitaţia pentru construirea depozitului ecologic de la Pojorâta (judeţul Suceava), lucrările având o valoare de aproape 28 milioane lei.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Banii merg la Bacău, promisiunile la Iași

Redacția

Majorarea prețului la apă, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri

Răzvan Grecu

Primarul Pantazi spune că nu a mărit taxele și impozitele locale pentru anul 2020 și acuză PNL că nu a votat bugetul! Replică dură a liberalilor!

Răzvan Grecu
Încarcă...