RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șase locuințe ANL disponibile în Pașcani urmează să fie repartizate solicitanților

Municipalitatea are la acest moment șase locuințe ANL disponibile pe care le va repartiza solicitanților. Este vorba despre cinci garsoniere și un apartament, prea puține raportat la numărul de dosare aprobate care sunt în așteptare.

 

 

  

Primăria a inițiat un proiect de hotărâre prin care dorește să modifice modul de atribuire a acestor locuințe.

Astfel, dacă la acest moment, locuințele ANL se adresează numai tinerilor care locuiesc și lucrează în Pașcani, odată cu aprobarea acestui proiect, vor putea solicita locuințe și cei care își desfășoară activitatea în alte localități.

Consilierii din opoziție au condamnat această măsură considerând că au întâietate tinerii care locuiesc în Pașcani și sunt deja pe lista de așteptare pentru locuințele ANL. Viceprimarul i-a contrazis și a precizat că există un criteriu de selecție care vizează vechimea cererii. Până la acest moment, administrația locală a aprobat peste 20 de dosare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Acestea rămân însă în așteptare. 

Conform proiectului, titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea în municipiul Pașcani sau la 80 de km de municipiul Pașcani. Tot el trebuie să facă dovada că are domiciliul stabil de cel puțin un an în Pașcani.

 

 

Related posts

A devenit oficial. Administratorii de blocuri răspund în faţa proprietarilor!

Redacția

“Colectează selectiv”! O nouă campanie anunțată de Primărie, în loc de pubele moderne și condiții civilizate de colectare!

Marius Parteni

Bugetul Pașcaniului și lista de invesiții pentru anul 2023 au fost puse în dezbatere publică! Cel mai mare buget de după revoluție!

Răzvan Grecu
Încarcă...