RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prețul gunoiului nu crește: Directorul și jurista de la EcoSalubritate acuzați de dezinteres. Se cer demisii!

Prețul serviciilor de salubrizare practicate de EcoSalubritate SA nu cresc. Aleșii locali au blocat solicitarea de majorare a tarifului, propusă de conducerea societății și primarul Dumitru Pantazi.

 

În bloc, consilierii au votat împotriva majorării prețului la serviciile de salubrizare. Ei au transmis conducerii să întreprindă măsuri concrete pentru eficientizarea activității. “Nu putem aproba mereu majorări de preț”, au spus aleșii, supărați pe cei din conducerea societății și membrii Consiliului de Administrație.

  

Cu toate acestea, șeful de la EcoSalubritate, Eduard Dumea și jurista Irina Bucovanu au fost ținta acuzelor aleșilor locali. Unul dintre motive a fost acela că la ședința de astăzi nu a fost nimeni prezent pentru a susține proiectele de pe ordinea de zi. Altul are legătură cu modul de întocmire a acestora. ”Proiectul acesta a fost scris doar să fie scris. Ne sunt prezentate niște adrese de la ANRSC și ARSACIS,  iar jurista Irina Bucovanu ne lasă pe noi să tragem concluzii. Mai mult, nici nu a copiat cum trebuie din răspunsuri”, a spus Codrin Toma (PSD) cu referire la documentația care a stat la baza proiectului de hotărâre privind modificare contaractului de delegare.

“Este o lipsă de politețe. Domnul primar sau oricare alt inițiator ar fi trebuit să fie prezent astăzi aici să susțină proiectele”, a spus Claudiu Bodoașcă, de la PNL, care a cerut celorlalți aleși să susțină demisia directorului și a Consiliului de Administrație.

Consilierul Sorin Olariu a intervenit și el în discuții și a susținut că managerul de la EcoSalubritate nu are viziune.”Au cheltuit anul trecut 597.000 lei pentru închirierea unui utilaj pentru transportul gunoiului la Iași. Dacă erau mai pragmatici, achiziționau un bun propriu, pe care cheltuiau în jur de 520.000 lei. Am verificat eu, atât este prețul”, a spus Olariu.   

Menționăm faptul că cei de la societatea de salubrizare ar fi dorit să crească prețul gunoiului de la 13,23 lei la 20,72 lei, pentru persoanele fizice, în timp ce agenții economici urmau să achite 180 lei pe mcub.

Related posts

România trece la ora de iarnă, cu temperaturi de primăvară. Vor fi până la 25 de grade Celsius

Redacția

 Cod galben de vânt până diseară la ora 20.00

Redacția

Finanțare prin PNRR pentru reabilitarea și renovarea energetică în comunele Lespezi și Stolniceni Prăjescu

Redacția
Încarcă...