NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Sărbătoare în Biserica Ortodoxă. De astăzi începe postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Zi de mare insemnatate in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane. De astazi, crestinii intra intr-unul din cele mai insemnate posturi, atat sufletesti, cat si trupesti de peste an. Din aceasta zi incepe postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, post care este cunoscut in popor sub denumirea de postul Sampetrului.

Aceasta perioada nu are o data fixa si a fost randuita de Biserica Ortodoxa in cinstea celor doi apostoli si in amintirea obiceiului lor de a posti inainte de a intreprinde acte mai importante.

De altfel, marea sarbatoare a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel este tinuta pe 29 iunie. Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu are o durata fixa, pentru ca inceputul lui este in functie de data variabila a Invierii Domnului. Acest post incepe intotdeauna in lunea dupa Duminica Tuturor Sfintilor, prima duminica dupa Rusalii, cea a Pogorarii Sfantului Duh.

Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel era numit in vechime Postul Cincizecimii, datorita darurilor Sfantului Duh, care s-au pogorat peste Sfintii Apostoli.

Articolul integral pe www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Zilele „Mihail Sadoveanu” la a 41-a ediție. Manifestări culturale, religioase și un concurs de pescuit în memoria marelui scriitor

Oana Cordoneanu

Credincioși din toată țara sunt așteptați la Sărbătorile Sfinților Nemțeni

Redacția

Înălţarea Domnului sau Ispasul – tradiții și obiceiuri. Anul acesta, prăznuirea se face în aceeași zi cu Sfinții Constantin și Elena

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site