NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Săptămânal, zeci de pășcăneni vin în audiențe la Primărie pentru a putea să-și spună problemele. Astăzi, o parte dintre acestea au fost legate de Apavital, extinderea rețelei de curent electric pe o stradă din Cartierul Aerodrom și cazuri sociale

Dacă e joi, e zi de audiențe la Primăria Pașcani. Tot mai mulți locuitori se înscriu pe liste pentru a putea să-și spună problemele. 

În zi de audiențe pe holurile administrației locale zeci de persoane așteaptă să fie strigate de pe lista de așteptare pentru a putea intra să stea de vorbă cu cei care țin audiențele. Oamenii vin cu speranţa că cineva le va auzi problemele, dar mai ales va încerca să le rezolve. Audienţele au fost şi rămân mijlocul cel mai sigur pentru cetăţean de a aduce problemele lui în vizorul oamenilor din conducerea Primăriei Pașcani. Astăzi, viceprimarul Vasile Axinte a fost cel care a discutat cu pășcănenii. Pe liste au fost înscrise un total de 23 de persoane, dar s-au prezentat 16.

 Iacob Aurel din Pașcani a oferit propuneri în ceea ce priveste rezolvarea debitelor de la blocurile din municipiu. Bărbatul nu a oferit nici o soluție concretă, ci s-a referit la înființarea unui birou în cadrul Primăriei sau a Prest Serv Apa, în care angajații să se ocupe de această problemă. Viceprimarul i-a transmis că legea nu îi permite înființarea unui astfel de birou în care ar trebui angajate mai multe persoane care nu sunt cuprinse în vreo organigramă.

  

Aurel Iacob a mai cerut sprijin pentru ca familia Ilie (de pe strada Nicolae Iorga-atât tatăl, cât și fiul cu probleme psihice), să primească sprijin pentru a putea beneficia de o masă calda la Cantina Socială. Compartimentul de Asistență Socială deja se ocupă de caz, dar întâmpină dificultăți din cauza stării de sănătate a celor două persoane.

 Constantin Carolea din Pașcani, a revenit la audiențe, după ce a fost prezent și săptămâna trecută, atunci plângându-se de activitatea Poliției Locale. Bărbatul deține un autovehicul marca Moskvici, pe care nu îl folosește, dar care este parcat pe domeniul public de câțiva ani (are ITP expirat, nu are RCA). Agenții Poliției Locale l-au avertizat zilele trecute să își mute autoturismul de acolo, însă bărbatul refuză pe motiv că legea îi permite. Viceprimarul i-a explicat faptul că agenții de la Poliția Locală au dreptate și că aplică legea.

O alta problema ridicata de Constantin Carolea a fost a unei femei, pe nume Maria Stănescu, pe care locatarii din scara în care acesta locuiește o plătesc pentru a face curat. Aceasta nu are locuință sau loc de muncă, iar Constantin Carolea a ținut să ceară autorităților să ia masuri în privința ei. Astfel, angajații de la Compartimentul Asistență Socială vor face o anchetă respectivei persoane pentru a încerca să îi acorde un sprijin.

 Aurel Timofte din Pașcani, Blocul C36, solicită amenajarea unei alei din parcarea imobilului până în strada Ceferiștilor. Viceprimarul i-a transmis că în momentul în care vremea va permite, problema sa va fi rezolvată.

 Costel Giurgiuveanu de pe strada Mălini din cartierul Aerodrom, solicită extinderea rețelei de curent electric și pe strada respectivă. În situația sa se mai află, conform celor declarate de el, încă 20 de persoane. În bugetul pentru anul 2015 va fi cuprinsă o sumă de bani pentru extinderea de rețele.

Persoanele care doresc să se înscrie la audienţe o pot face de luni-vineri, la Primăria Pașcani, Ghișeul Unic.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Comisia care se va ocupa de organizarea Zilelor Municipiului Pașcani a fost stabilită. NewsPascani.com te invită să faci o propunere

Răzvan Grecu

0232/76.23.00, interior 138, număr în Primăria Pașcani unde puteți sesiza Protecția Consumatorului. Cursuri de informare pentru agenți economici și punct de lucru permanent la Biroul de Metrologie

Marius Parteni

Primarul municipiului a renunțat fără explicații la proiectul de hotărâre prin care Agro Complex Lunca și alți agenți economici solicitau chirie pe viață pe spațiile din Piața Vale!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site