NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ziaristul Cătălin Cojocaru și fostul editor al ziarului Orizontul au pierdut procesul intentat de Grigore Crăciunescu

Fostul primar al municipiului Pașcani, Grigore Crăciunescu a câștigat procesul intentat ziaristului Cătălin Cojocaru și Asociației de Informare și Atitudine Civică Orizont European, fostul editor al ziarului Orizontul.

Judecătorii Curții de Apel Iași, au hotărât la rejudecarea cauzei ca jurnalistul și asociația pe care a condus-o să răspundă delictual pentru publicarea unor acuzații denigratoare și neprobate la adresa actualului deputat.

Crăciunescu a cerut magistraților să-i acorde despăgubiri morale simbolice, 2 lei, după ce la fond a solicitat 500.000 lei de la fiecare dintre părțile din proces. Pe lângă această cerere, judecătorii ieșeni au mai hotărât ca cei vinovați de denigrarea politicianului să mai achite și cheltuieli de judecată în valoare de 500 de lei, dar și măsura complementară de publicare a deciziei judecătorești în <<ziarul on-line “ziarulorizont.ro” şi pe site-ul “newspascani.ro”>>.

  

Litigiul a avut la bază un articol scris de Cătălin Cojocaru în care fostul primar Grigore Crăciunescu era acuzat că are un copil dintr-o relație extraconjugală. Informația nu a fost însoțită de dovezi, iar pe parcursul procesului jurnalistul nu a putut proba cele afirmate, deși a afirmat în repetate rânduri că are dovezi pe care le va prezenta la proces.

Dosarul a fost deschis în anul 2011 și a fost câștigat în primă fază de Cojocaru, însă, Înalta Curte de Casație și Justiție a casat hotărârile și a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel care i-a dat dreptate politicianului.

Crăciunescu mai are pe rolul Curții de Apel Iași un dosar pe aceeași speță cu jurnalistul Cristian Droanță. Și aici este vorba tot despre o rejudecare, iar decizia va fi dată în perioada următoare.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum puteţi primi bani de la Guvern pentru panouri solare sau pompe de căldură

Redacția

Şcoală construită pe datorie

Redacția

O inculpată din dosarul „AgroComplex” își află astăzi verdictul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site