RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Săptămâna francofoniei la Colegiul “Unirea”

Săptămâna francofoniei pentru toate unitățile de învățământ din țară! În perioada 20-26 martie sunt organizate diferite activități pentru a sărbători atât francofonia cât și limba franceză. La Colegiul CF Unirea, catedra de limba franceză a mobilizat elevii și împreună au celebrat limba lui Voltaire.  

Profesorii de limba franceză și elevii Colegiului “Unirea” au organizat o serie de activități pentru a sărbători francofonia și limba franceză. Astfel, la orele de limba franceză au fost prezentate semnificația termenului francofonie, simbolurile Franței și ale francofoniei. În biblioteca școlii a fost amenajată o expozitie de carte în limba franceză. În pauze, pe holurile școlii au putut fi auziți Garou, Kendji, Indila, Joe Dassin, Maître Gims, Radio “Unirea” delectând elevii și profesorii de-a lungul întregii săptămâni cu muzica în limba franceză.

Astăzi, la orele amiezii, în sala 5 a Colegiului a avut loc activitatea “La France , clichés et symboles” în timpul căreia elevii au vorbit despre felul în care sunt percepuți francezii, și au demonstrat printr-un test video cunoștiințele despre Franța și francofonie. A fost făcută chiar și o vizită virtuală în Paris.

  

La activitate a participat și elevii care au reprezentat la începutul acestui an județul în Parlamentul European. Ei au vorbit despre experiența trăită la Strasbourg.

O oră mai târziu, elevii pasionați de limba franceză au participat la concursul de dictări “Les Dicos de la Francophonie” care a avut loc la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani.

Vineri, 24 martie este “Ziua clătitelor” la Unirea, “La journée des crêpes”,  când elevii vor pregati clătite pentru colegii și profesori. După amiază, de la ora 15:30 vom transforma sala 5 a școlii în sală de cinema pentru o după-amiază de film francofon. Elevii vor urmări două filme: “Paris, je t`aime!” și “Vive la France”.

Toate aceste activități sunt organizate de profesorii catedrei de limba franceză a colegiului, respectiv profesorii Alexandra Anicolaesei, Adina Simion, Mihaela Hărățu și  Iuliana Gordin.

 

 

Related posts

530 de elevi de la Școala “Iordache Cantacuzino” au participat la un exercițiu de simulare a unui incendiu

Oana Cordoneanu

MEC: Elevii nu vor mai susţine teze în acest an şcolar

Redacția

USAMV Iaşi a început demersurile necesare reamenajării campusului

Redacția
Încarcă...