RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Şansă nesperată la o viaţă mai bună pentru un tânăr din zona Pașcaniului. A primit un rinichi nou, după 10 ani de la operaţia similară a fratelui său

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din zona oraşului Paşcani a primit zilele acestea şansa la o viaţă normală, după ce i-a fost transplantat un rinichi de la un donator aflat în moarte cerebrală.

 Prelevarea a fost făcută în cursul zilei de miercuri, de către o echipă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“, care s-a deplasat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, iar transplantul a fost realizat în cursul nopţii de miercuri spre joi. Intervenţia a durat aproximativ patru ore, fiind finalizată în jurul orei 2, şi a decurs fără incidente deosebite. Medicii spun că, în cazul acestui pacient, situaţia este deosebită, deoarece şi fratele său a avut nevoie de transplant în urmă cu mai mulţi ani, în 2008, donator fiind mama sa.

  

Astfel, tânărul nu ar mai fi avut multe şanse să primească un rinichi de la cineva din propria familie. „Au fost mai mulţi pacienţi chemaţi în vederea transplantării, însă dintre toţi el a avut compatibilitatea cea mai bună. Şansa lui nu era alta decât să primească un rinichi de la un donator cadaveric. În momentul de faţă, pacientul se recuperează, fiind supravegheat în Centrul de Transplant Renal, aşteptăm ca zilele acestea să îşi reia complet funcţia renală“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

 Articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Solicită eliberarea Avizului de Mediu

Redacția

Ştefan Hruşcă va concerta la Iaşi

Redacția

Povestea incredibilă a fugii din țară a membrilor formației Phoenix: închiși în boxe și adormiți cu Valium

Redacția
Încarcă...