NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cât de periculos este de fapt alcoolul pentru sănătate. Consumul creşte în perioada rece. Psiholog: avem doar iluzia că ne încălzeşte

Se ştie că vinul roşu, mai ales fiert, atunci când este frig, creşte tensiunea celor care o au scăzută. Nu mai vorbim de ţuica fiartă, nelipsită de la “tăiatul porcului”, de exemplu. Psihologii ne avertizează, însă, că alcoolul nu este bun. “Ruşii beau ceai mult, englezii la fel, ca să se încălzească. Însă ruşii şi nu numai au şi tendinţa de a bea alcool mult, ceea ce nu e bine. Românii le calcă pe urme cu brio. Nu e bine să bei alcool pentru că este o iluzie că ţi face bine. Alcoolul produce vasodilataţie şi ai impresia că te-ai încălzit, dar, de fapt, consumă din energia ta vitală.

  

 

După ce trece efectul de vasodilataţie te simţi stors de vlagă, epuizat. Aşa se simt efectiv”, spune psihologul Tamara Iscru. Chiar dacă media este plină de avertismentele în privinţa consumului de alcool, apar din ce în ce mai multe studii care arată beneficiile aduse de consumul moderat de alcool. Un studiu american recent sugerează faptul că persoanele care nu consumă deloc alcool prezintă un risc mai mare de a muri prematur, informează businessinsider.com.

Potrivit acestui studiu, persoanele care consumă alcool cu regularitate prezintă un risc mai mic de deces prematur în comparaţie cu persoanele care nu au băut alcool niciodată.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Concurs de recrutare pentru administrator patrimoniu la Școala Specială

Redacția

Știrile ATV 31 Ianuarie 2019

Redacția

10 lucruri din casă care te fac mai obosit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site