NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: „Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al țării, Dmitri Medvedev, a estimat că până la sfârșitul acestui an preţul gazului va ajunge la 5.000 de euro per mia de metri cubi de gaz, cu o creștere pe care țările occidentale o leagă de invazia militară rusă din Ucraina, după cum relatează postul italian Rai News, citat de Rador.

Dmitri MedvedevFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

„Din cauza faptului că preţul gazelor a crescut, ajungând la 3.500 de euro per mia de metri cubi, sunt nevoit să revizuiesc în sus costul așteptat, care va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul lui 2022”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram și, adresându-se şefilor de stat europeni, a încheiat postarea scriind „Salutări călduroase”.

Advertisements
  

Cuvintele fostului președinte rus alimentează şi mai mult temerile care, din cauza creșterii continue a prețului gazelor, stăpânesc întreaga Europă. O problemă centrală și în campania electorală italiană pentru alegerile din 25 septembrie, notează Rai News. Toți liderii de partid cer guvernului de la Roma să ia măsuri pentru a uşura poverile gospodăriilor și întreprinderilor, însă executivul italian anunţă că deocamdată nu sunt prevăzute măsuri iminente în acest sens.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cehia cere ajutor Uniunii Europene pentru a-i primi pe refugiații ucraineni

Redacția

Suceveancă bătută crunt de soţ, după ce femeia s-a îmbătat şi i-a vorbit urât. Fetiţa lor de 10 ani a sunat la 112

Redacția

Senatorul Irineu Darău şi-a depus oficial candidatura la funcţia de preşedinte al USR PLUS

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site