NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

S-a aprobat structura anului şcolar

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au bătut în cuie structura anului şcolar 2012-2013. Acesta va avea 36 de săptămâni, însumând 178 de zile lucrătoare. Astfel, cursurile primului semestru se vor desfăşura în perioada 17 septembrie – 21 decembrie.

În acest timp, doar elevii din învăţământul primar se vor bucura de o săptămână de vacanţă, între 5 şi 11 noiembrie. Vacanţa de iarnă va fi cuprinsă între 22 decembrie şi 13 ianuarie, iar pe 14 ianuarie va începe semestrul al doilea. Săptămâna 1-5 aprilie 2013 va fi dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, dar nu se va mai numi „Şcoala altfel”, ci „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Între 6 şi 14 aprilie este prevăzută vacanţa de primăvară, iar anul şcolar se va încheia pe 21 iunie. Ca o excepţie, anul şcolar se va încheia pe 31 mai, în cazul elevilor din clasele a XII-a şi pe 14 iunie, în cazul celor din clasele a VIII-a.

În zilele prevăzute de lege nu se vor organiza cursuri. În plus, în situaţii deosebite şi bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice şi de specificul şcolii, se vor putea aproba modificări ale structurii anului şcolar.

Advertisements
  

sursa evenimentul.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Propunere. Faci facultatea în România, trebuie să muncești 3 ani în țară

Redacția

Activități educative la Centrul de Plasament “Sf. Neculai” Pașcani

Teona Gherasim

Judeţul Iaşi este pe locul 2 la nivel naţional în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul de Bacalaureat 2021

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site