RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vaccinarea obligatorie a elevilor, realizată din nou în şcoli

Ministerul Sănătăţii reflectează asupra modificărilor ce urmau a fi făcute în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie a elevilor. Copiii ar putea fi vaccinaţi în continuare în şcoli, aşa cum au fost şi până în prezent.

După anunţul ministerului că, de la 1 iulie, elevii vor fi vaccinaţi de către medicii de familie, aceştia din urmă au atras atenţia asupra faptului că un număr foarte mare de copii ar putea rămâne neimunizaţi. Cei mai revoltaţi au fost însă părinţii, iar acesta a fost principalul motiv pentru care reprezentanţii ministerului au redeschis acest subiect.

Este foarte greu să aduni toţi copiii care trebuie vaccinaţi la cabinetul de medicină de familie. Mulţi îşi schimbă numerele de telefon, iar alţii pur şi simplu nu răspund. Am avut cazuri când pacientul s-a mutat din oraş. La şcoală este cel mai simplu, pentru că există organizarea pe clase. Astfel, medicul şcolar poate imuniza până la 30 de copii odată“, a declarat dr. Elena Savin, medic de familie.Medicul a precizat că modificarea acestui ordin este necesară pentru ca niciun copil să nu rămână neimunizat.

  

sursa Flacara Iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

CFR-ist din Paşcani sancţionat cu 600 de lei pentru că îi făcea avansuri unei subordonate

Redacția

Cod galben de ceață în județul Iași până la amiază. Localitățile afectate

Redacția

România începe să se numere printre „oile negre” din UE dată fiind libertatea presei în declin: jurnaliști amenințați, presiunile demnitarilor – Analiză Euractiv

Redacția
Încarcă...