NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vaccinarea obligatorie a elevilor, realizată din nou în şcoli

Ministerul Sănătăţii reflectează asupra modificărilor ce urmau a fi făcute în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie a elevilor. Copiii ar putea fi vaccinaţi în continuare în şcoli, aşa cum au fost şi până în prezent.

După anunţul ministerului că, de la 1 iulie, elevii vor fi vaccinaţi de către medicii de familie, aceştia din urmă au atras atenţia asupra faptului că un număr foarte mare de copii ar putea rămâne neimunizaţi. Cei mai revoltaţi au fost însă părinţii, iar acesta a fost principalul motiv pentru care reprezentanţii ministerului au redeschis acest subiect.

Este foarte greu să aduni toţi copiii care trebuie vaccinaţi la cabinetul de medicină de familie. Mulţi îşi schimbă numerele de telefon, iar alţii pur şi simplu nu răspund. Am avut cazuri când pacientul s-a mutat din oraş. La şcoală este cel mai simplu, pentru că există organizarea pe clase. Astfel, medicul şcolar poate imuniza până la 30 de copii odată“, a declarat dr. Elena Savin, medic de familie.Medicul a precizat că modificarea acestui ordin este necesară pentru ca niciun copil să nu rămână neimunizat.

Advertisements
  

sursa Flacara Iasului

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Poșta română angajează pentru Pașcani factor poștal distruitor urban

Oana Cordoneanu

Astăzi este ziua veteranilor de război

Redacția

Tragedia şomerilor de peste 45 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site