NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu și Rățoi au candidaturile asigurate

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat ieri că toţi parlamentarii formaţiunii îşi păstrează colegiile, urmând să se stabilească şi cele pentru noii candidaţi la sfârşitul acestei săptămâni, când vor primi votul Comitetului Executiv Naţional. Potrivit lui Ponta, până la sfârşitul acestei săptămâni echipele de negociere trebuie să definitiveze colegiile.

 

„Am decis, în cadrul conducerii Biroului Permanent Naţional al PSD, echipele de negocieri din cadrul USL astfel încât în această săptămână să ştim foarte clar care sunt colegiile în care Alianţa de Centru Stânga PSD-UNPR va desemna candidaţi. De asemenea la sfârşitul săptămânii vom avea mai multe întâlniri cu preşedinţii Consiliilor noastre judeţene, cu primarii reşedinţă de judeţ şi cu membrii CExN sâmbătă când vom şi supune la vot ratificarea acestei negocieri în cadrul USL. De asemenea, tot la sfârşitul acestei săptămâni vom propune şi vom avea echipa comună a USL care va sintetiza şi care va updata această agendă a Uniunii cu care ne vom prezenta în alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a precizat liderul PSD. Din partea social-democraţilor, negociatorii vor fi secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

  

PSD, în toiul negocierilor

Conducerea PSD Iaşi trebui să stabilească încă 4 candidaţi pentru colegiile din judeţ, dacă va fi păstrat raportul de paritate de 1 la 1 cu partenerii de alianţă din PNL. Din din cele 17 mandate de parlamentari, 9 ar putea reveni PSD, iar 5 colegii sunt deja „ocupate” de aleşii în funcţie. Purtătorul de cuvânt al PSD Daniel Mătăsaru susţine că negocierile la nivelul Iaşului sunt în toi.

Advertisements

„Asa cum a fost stabilit încă de la semnarea protocolului USL în 2011, se va respecta principiul parităţii candidaturilor. În  aceste zile au loc discuţii şi negocieri între toate părţile implicate. Urmează ca în cel mai scurt timp sa fie stabilită şi lista candidaturilor nominale susţinute de USL pe fiecare colegiu electoral în parte”, a declarat Mătăsaru. Pe lângă discuţiile cu reprezentanţii PNL, conducerea PSD va trebui să decidă dacă pe liste candidaţilor se va afla un reprezentant al UNPR, partenerii social-democraţilor din Alianţa de Centru Stânga. La Iaşi, UNPR este reprezentantă de doi deputaţi, Luminiţa Iordache şi Tudor Ciuhodaru, ambii plecaţi din PSD.

Advertisements

sursa Evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prima zi de preşedinte a lui Klaus Iohannis: „Nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”

Redacția

Klaus Iohannis, despre amânarea alegerilor: Actul de votare n-ar trebui să fie mai complicat decât mersul la hipermarket

Redacția

Lista candidaților PNL pentru CL și CJ. Marius Pintilie, candidatul la Primărie: ”Vom câștiga încrederea cetățenilor, pe care îi voi consulta ori de câte ori va fi nevoie” (FOTO / VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site