NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ruşii pregătesc un satelit care va străluci mai tare decât steaua Sirius

Un grup de ingineri şi tineri pasionaţi de explorarea spaţiului din Rusia a iniţiat un proiect numit „Mayak”, ce presupune lansarea în spaţiu a unui satelit care să devină cel mai strălucitor obiect de pe cer, întrecând chiar steaua Sirius.

 

Cel mai strălucitor corp de pe cerul nopţii este steaua Sirius, cunoscută şi sub numele de Alpha Canis Majoris, relatează Go4it. Dar acest lucru s-ar putea schimba în acest an, dacă o echipă din Rusia îşi duce la bun sfârşit proiectul de a lansa un satelit în spaţiu, care va fi cel mai strălucitor obiect de pe cer.

  

Satelitul dispune de o piramidă de mari dimensiuni realizată dintr-un material reflexiv (cu o suprafaţă de 16 metri pătraţi), foarte subţire şi rezistent.

 

Lansarea este programată pentru această vară la bordul unei rachete Soyuz 2. Mayak va orbita la o altitudine de 600 km şi va fi poziţionat întotdeauna între Soare şi Pământ. Satelitul nu are alt scop decât acela de străluci pe cer. Noul „Sirius” va putea fi observat din orice loc de pe planetă.

Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

eMAG.ro – Prețuri ca de Black Friday timp de 3 zile pentru laptopuri și desktopuri

Redacția

Surpriză pentru o tânără din Lespezi care a mers la spital să nască. ”Credeam ca sunt numai 2”

Redacția

Știrile ATV 24 Septembrie 2018

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site