RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Elicopterele Puma Naval, cele mai moderne fabricate la Braşov, sunt gata de misiune.


Cele mai moderne elicoptere fabricate la Braşov, IAR 330 Puma Naval, sunt acum complet echipate pentru misiuni pe mare împreună cu fregatele Armatei Române. Printre altele, elicopterele pot identifica submarine şi lansa torpile.

  

 

Elicopterele Puma Naval vor acţiona de pe fregatele “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”, cele mai puternice nave de război ale armatei române. Vor primi misiuni de salvare, de transport, de supraveghere maritimă. Echiparea elicopterelor s-a făcut în etape, iar în 2012 erau deja folosite în primele misiuni. Ultimul elicopter IAR-330 Puma Naval echipat cu toste dotările proiectate a fost livrat azi Ministerului Apărării Naţionale. Aparatele au fost dotate cu sisteme de lansare torpile şi cu sisteme de detecţie a submarinelor şi navelor de suprafaţă. Pentru cele 3 elicoptere, MApN a plătit peste 200 milioane de lei.

IAR SA Braşov este o companie cu capital majoritar de stat. A avut comenzi şi de la forţele aeriene din Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Liban şi Coasta de Fildeş

Citeşte articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Related posts

12 predicţii din 1900, care sunt înfricoșător de precise

Redacția

Pierdut certificat constatator II Cercel Traian

Redacția

ANUNŢ DE PARTICIPARE LICITAŢIE DESCHISA

Redacția
Încarcă...