RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rotativă la Bruxelles: Popularii europeni le cer socialiștilor împărțirea mandatului de președinte al Consiliului European și cer jumătate din el (Politico)

Popularii europeni vor jumătate din mandatul de președinte al Consiliului European, transmite Politico. PPE vrea ca oamenii săi să ocupe trei din cele patru funcții de conducere în următorii cinci ani.

Pe lângă asigurarea unui al doilea mandat pentru președinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, și a încă 2 ani și jumătate pentru președinta Parlamentului European, malteza Roberta Metsola, PPE vrea o parte din președinția Consiliului.

Partidul Popular European le propune socialiștilor ca mandatul președintelui Consiliului European să fie împărțit în două tranșe de 2,5 ani – iar ei să obțină una dintre ele, au declarat pentru Politico șase oficiali europeni.

Există patru posturi de conducere puse la bătaie, iar acum PPE vrea ca oamenii săi să ocupe trei dintre cele patru funcții la un moment dat în următorii cinci ani.

  

Mandatul președintelui Consiliului European este oficial de 2,5 ani și apoi trebuie reînnoit de liderii UE, dar, de obicei, un președinte a fost susținut de lideri pentru două mandate.

Ideea divizării funcției de președinte al Consiliului European a fost lansată de premierul croat Andrej Plenković în cadrul unei reuniuni interne a PPE, au declarat doi dintre oficiali.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Statele Unite și ceilalți lideri G7 vor anunța, vineri, noi sancțiuni și restricții la transport împotriva „mașinăriei de război” rusești

Redacția

Subprefect de Timiş: Singura alternativă pentru spitale este încălzire pe curent, ceea ce poate duce la supraîncărcare şi accidente şi tragedii ca la Piatra Neamţ, Bucureşti sau Constanţa

Redacția

Singurul primar USR din Teleorman trece la PNL

Redacția
Încarcă...