NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Romanii ar putea avea o noua sarbatoare – Ziua bunicilor

Un grup de senatori PNL propune ca in prima zi din octombrie sa fie sarbatorita „Ziua Bunicilor”, pentru a arata „pretuirea si recunostinta societatii pentru staruinta depusa de bunici in educarea generatiei in crestere, asigurand succesiunea pastrarii traditiilor si valorilor nationale”.

Propunere legislativa privind declararea zilei de 1 octombrie – Ziua Bunicilora fost inregistrata la Senat, care este prima Camera sesizata, si se afla in prezent in consultare publica.

Initiatorii propun ca ziua de 1 octombrie sa fie declarata „Ziua Bunicilor”, prilej cu care ParlamentulGuvernul, autoritatile publice centrale si locale pot organiza manifestari publice cu fonduri asigurate din bugetele locale sau din bugetul autoritatilor si institutiilor publice.

  

Acestia mentioneaza ca in fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marcheaza, prin diverse evenimente, „Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice”, instituita in anul 1990, prin rezolutie, de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.

Semnatarii mai arata ca, potrivit Oficiului European de Statistica (Eurostat), aproape o treime din cetatenii Uniunii Europene vor avea varsta de peste 65 de ani pana in anul 2050.

„Se poate imbatrani frumos daca si societatea din care facem parte e capabila sa inteleaga nevoile varstei a treia si problemele cu care se confrunta”, apreciaza initiatorii.

Autorii proiectului precizeaza ca, in Franta, prima duminica din luna martie sunt sarbatoriti bunicii, in Irlanda, „Grandmother’s Day” a reusit sa formeze o retea de organizatii care sarbatoresc acest eveniment pe 25 aprilie in fiecare an, iar Republica Moldova pe 25 octombrie exista „Ziua bunicii”.

Initiatorul principal al propunerii legislative este senatoarea PNL Steliana Miron, iar cosemnatari sunt senatorii liberali Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoara, Doina-Anca si Stefan Baisanu.

Sursa: realitatea.net

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scandal la o mănăstire, după ce doi bărbaţi au filmat slujba ţinută în interior

Redacția

Alerta ANPC! Măști cu probleme pe piața din România. Modelele aflate pe lista produselor periculoase

Redacția

MAI avertizează Curtea Constituţională: Decizia privind cartelele prepay ne afectează negativ, infractorii străini vin în România să-şi ia cartele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site