NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

România ar putea fi afectată de revoltele din SUA! Avertismentul unui analist financiar

Tensiunile din pieţele financiare ar putea afecta România, dar, momentan, impactul nu este unul consistent în economie. Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker, crede că dolarul va fi mai slab dacă revoltele din SUA vor continua, potrivit Mediafax.

Analistul finaciar Claudiu Cazacu susţine că prelungirea protestelor din Statele Unite poate avea efecte şi asupra ţării noastre.

Chiar dacă, momentan, nu resimţim nimic, în viitor aceste manifestări vor agita anul electoral din SUA şi ar putea crea tensiuni mai mari pe pieţele financiare, iar unda de şoc ar putea ajunge la noi.

„În condiţiile în care vorbim despre o situaţie care nu se va prelungi, efectele sunt limitate. În pieţele financiare un dolar ceva mai slab. Asta nu este în favoarea exportatorilor din România. Dacă situaţia se va prelungi, atunci vom vedea întrebări referitoare la cursele electorale şi un an electoral mai agitat ar putea însemna tensiuni ceva mai mari pe pieţele financiare şi asta să se transmită cumva şi către ţara noastră. Deocamdată, impactul nu este unul foarte consistent în economia reală”, spune Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker.

  

ZIARUL EVENIMENTUL

Advertisements

Related posts

Ca să evitaţi cozile de la agenţiile CFR, vă puteţi cumpăra bilete online

Redacția

Fiscul i-a luat în vizor pe românii cu venituri din activități independente

Redacția

Romanii plecati in strainatate mai mult de sase luni risca amenzi daca nu anunta ANAF-ul

Redacția
Încarcă...