RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Oficiile poștale din județ nu pot vinde plicuri pentru că nu au case de marcat fiscalizate

Aparatele nu mai sunt înregistrate la Finanţe din 2010, din momentul în care Direcţia Regională de Poştă a fost desfiinţată.

Oficiile poştale din judeţ nu mai vând plicuri şi alte produse comerciale de la începutul acestei luni deoarece nu pot utiliza casele electronice deţinute pentru a emite bonuri fiscale. Aparatele erau în proprietatea Direcţiei Regionale de Poştă, desfiinţată în cadrul programului de reorganizare din 2010.

Potrivit informaţiilor „Ziarul de Iaşi”, din cauză că Direcţia este radiată, casele de marcat nu mai sunt fiscalizate, iar în această perioadă se lucrează tocmai la acest capitol. „De la începutul lunii mai, de când s-a introdus obligativitatea asta cu bonurile fiscale, am încetat să mai vindem produse la sediul oficiilor deoarece nu avem case de marcat. Din câte am auzit, acum se lucrează la fiscalizarea caselor de marcat vechi, dar ştiu că durează mult. Vor trebui să aibă casă de marcat şi oficiile mici din mediul rural situate la domiciliul factorului poştal. Ăsta este şi motivul pentru care nu se găsesc plicuri la oficiile poştale, la fel cum nu se mai vând nici un fel de produse. Coletele şi alte activităţi care necesită doar folosirea serviciului electronic nu sunt stopate”, ne-a spus un angajat al Poştei ieşene.

  

La sediul redacţiei noastre s-au plâns trei ieşeni în ultimele 4 zile după ce oficiantele de la sediile OJP i-au trimis să cumpere plicuri „de la furnizori privaţi”. „Am fost săptămâna trecută la sediul central al Poştei, de pe strada Cuza Vodă, iar când am cerut plic, doamna de acolo mi-a spus că nu sunt plicuri de vânzare şi m-a îndrumat să cumpăr de la furnizori privaţi. Apoi mi-a zis că aceeaşi problemă există la toate oficiile, nicăieri nu voi găsi, dar nu mi-a explicat de ce. E culmea, să nu găseşti plicuri chiar la Poştă”, ne-a spus, ieri, ieşeanul Sorin P. Un alt ieşean s-a prezentat ieri la sediul Poştei din Podu Roş, iar povestea s-a repetat, acelaşi lucru păţind şi reporterul „Ziarul de Iaşi” la sediul Poştei din interiorul Iulius Mall.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Românii sunt cei mai interesaţi est-europeni să cumpere maşini electrice

Redacția

ATENŢIE! Românii care nu îşi declară veniturile la Fisc ar putea plăti TAXE DUBLE

Redacția

Ministrul Mediului refuză să interzică tăierea pădurilor în stare de urgență, pe motiv că ar PREJUDICIA economia

Redacția
Încarcă...